1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuntoliikunta

Ivalon ala-asteelle Liikkuva koulu-palkinto

Ivalon ala-aste on saanut Liikkuva koulu-palkinnon. Koulu saa 2000 euron rahapalkinnon, joka pitää käyttää oppilaiden tai koko koulun väen fyysisen aktiivisuuden ja liikunnan edistämiseen koulussa.

kuntoliikunta

Ivalon ala-asteella koulupäivistä on tehty liikunnallisempia muun muassa koulupäivän rakenteellisilla muutoksilla. Pidempi aamupäivän liikunnallinen, puolen tunnin välitunti on osana jokaista koulupäivää. Opettajat ovat kouluttaneet itseään Liikkuva koulu -hankekoulutuksissa ja tehneet talkootyönä koulun pihalle liikunta- ja leikkipaikkoja. Viime keväällä opettajat toteuttivat kyselyn oppilaille liittyen Liikkuva koulu hankkeeseen ja toimivuuteen koulussa. Tulosten perusteella erityisesti oltiin tyytyväisiä pidennettyyn välituntiin, uusiin liikuntavälineisiin ja säännöllisiin liikuntatempauksiin.

Urheiluasioista vastaava ministeri Carl Haglund (r.) myönsi vuoden 2014 Liikkuva koulu -palkinnot kaikkiaan kuudelle koululle. Ivalon ala-asteen lisäksi palkittiin Tampereen Pyynikin yläkoulu, Liedon Ilmaristen yhtenäiskoulu, Savitaipaleen Europaeuksen koulu, Sotkamon Salmelan koulu ja Kuopion Pihkainmäen koulu.

Palkinnot myönnetään veikkausvoittovaroista. Esityksen palkittaviksi oman alueensa vuoden Liikkuvaksi kouluksi ovat tehneet aluehallintovirastot ja niiden liikuntaviranhaltijat yhteistyössä alueellisten liikuntajärjestöjen kanssa.

Lue seuraavaksi