Nenäpäivän keräys soppatykkien äärellä – illalla entiset nuoret discoilevat!

Hyväntekeväisyyteen voi osallistua monissa eri tapahtumissa. Perjantaina myynnissä litrakaupalla hyväntekeväisyysrokkaa. Viikonloppuna vielä tanssit ja leikkimielinen koiranäyttely.

Imatra
Nenäpäivän hyvän tekijät
Jyrki Valkama / Yle

Kadut täyttyvät taas tänään punaisista nenistä, kun Nenäpäivä kerää rahaa hyväntekeväisyysjärjestöille. Esimerkiksi Etelä-Karjalassa järjestetään tänään ja tulevana viikonloppuna lukuisia keräystapahtumia.

Imatralla tapahtumat alkavat Vuoksenniskan K-kaupalla aamuyhdeksältä soppatykin ja muun keräyshulinan merkeissä. Ilmaisen rokkatarjoilun vapaaehtoinen maksu kerätään Nenäpäivän pottiin.

Tilaisuuden alkufanfaari- ja aloitusmusisoinnista vastaavat trumpetisti Hannu Sopanen ja hanuristi Pasi Suikkanen. Lisäksi aamupäivän aikana esiintymässä ovat Vuoksenniskan 8- ja 9-luokkien musiikkiryhmät. Heitä johtaa Perttu Härkönen. Vuoksenniskalla järjestetään myös hyväntekeväisyyshuutokauppa kello 11. Meklarina on Seppo Pultti Keinänen.

Lipaskerääjinä Vuoksenniskalla ovat Imatran LC-klubit ja Pelastakaa Lapset Imatra.

Sampon opiskelijat mukana tekemässä hyvää

Imatran Koskenpartaalla ja Lappeenrannan Oleksilla järjestetään rokkatempaus puolilta päivin, kun ammattiopisto Sampon opiskelijat tuovat myyntiin soppaa ja leipää. Kokkiopiskelijat ovat molemmissa kaupungeissa täyttäneet soppatykit. Lisäksi leipuriopiskelijat ovat tehneet sämpylöitä, leipää ja pullaa myyntiin.

Koskenpartaalla lisäksi Imatran LC-klubien ja Pelastakaa Lapset Imatran lipaskeräys. Oleksilla lipaskerääjänä LC Rakuuna.

Sekä Lappeenrantaan että Imatralle on haastettu myös kaupunginvaltuutettuja lipaskerääjiksi.

Imatralla leijonaklubit keräävät rahaa myös Prismassa ja Lappeenrannassa Prismaan jalkautuu lippaineen Unicefin paikallisosasto.

Kansainvälisille opiskelijoille kyykkäturnaus

Lappeenrannassa toimiva eurooppalaisten vaihto-opiskelijoiden järjestö ESN Lappeenranta järjestää Nenäpäivänä Kourulan kentällä kyykkäturnauksen kello 16. Yliopistojen keskuudessa suomalaisesta kyykästä on tullut suosittu laji. Kourulan kentällä on suositun kyykän lisäksi tarjolla myös mehua ja musiikkia. ESN Lappeenranta lahjoittaa 2 euroa jokaista osallistuvaa pelaajaa kohti Nenäpäiväkeräykseen.

"Entisten nuorten ilta"

Entisten nuorten ilta.
Illalliskortit 50 euroa.Yle

Illalla Imatran kylpylässä vietetään entisten nuorten iltaa! Viime vuotinen iltajuhla saa jatkoa – nyt nuoruusvuosien musiikin merkeissä. Entisten nuorten illan ohjelmaan kuuluu 70-luvun teemaan rakennettu illallinen sekä sketsejä Ilkamat-tyyliin. Illan aikana toteutetaan myös Entisten nuorten sävellahja livenä! Lähetyksen kylpylässä vetää Juha-Pekka Taskinen ja DJ Marco. Illalliskortin hinta on 50 euroa, josta puolet menee hyväntekeväisyyspottiin.

Koirat ja koiraihmiset koolle sunnuntaina – illaksi vielä tanssia

Match show Lappeenrannassa 9.11.2014.
Matchshow 9.11.2014.Yle

Lappeenrannan Palveluskoirayhdistys osallistuu tänä vuonna Nenäpäivämenoon sunnuntaina, isänpäivänä. Silloin järjestetään Lappeenrannan agilityhallin pihalla kello 9.30. Matchshow'ssa on luokkia alle 1-vuotiaille pennuille, uroksille ja nartuille sekä lapsi-koira-kilpailu. Tapahtumassa on myös Mölli rallytoko kilpailleille ja ei-kilpailleille pareille. Lisäksi tilaisuudessa on koiratarvikekirppis.

Sunnuntaina Nenäpäiväkarkelot Etelä-Karjalassa huipentuvat Saimaan Seuratanssijoiden tansseihin Vuoksenniskan työväentalolla. Tanssit alkavat kello 17 ja tanssittajana on Pekkaniskan Pojat. Osta rusetti, etsi parisi ja vie hänet rusettitanssin jälkeen kakkukahville.