Australian pääministeri Abbott: Putin ei voi vältellä minua

Australien pääministeri Tony Abbott isännöi maailman rikkaimpien G20-maiden kokousta Brisbanessa ensi viikolla.

Australian pääministeri Tony Abbott valmistautuu vaikka taklaamaan Venäjän presidentti Vladimir Putinin G20-kokouksessa ensi viikolla, jotta hän saa selityksen Ukrainan yllä alasammutusta malesialaiskoneesta. Koneessa kuoli 38 australialaista.

– Hän ei voi välttyä keskustelemasta kanssani. Tavalla tai toisella puhumme asiasta kahden kesken – olipa se sitten käytävässä tai muodollisemmassa ympäristössä, Tony Abbott sanoo.

Abbott isännöi maailman rikkaimpien G20-maiden kokousta Brisbanessa ensi viikolla. Sitä ennen Abbott ja Putin osallistuvat Aasian ja Tyynenmeren talousyhteistyöjärjestö APEC:n kokoukseen Pekingissä.

Putinin tiedottajan mukaan Abbott ja Putin eivät ole sopineet erillisestä tapaamisesta kummassakaan kokouksessa.

– Mutta koska Australia isännöi G20-kokousta, siellä on tietenkin tilaisuus keskustella epävirallisesti, Dimitri Peskov sanoo.

Abbott haluaa tehdä selväksi Putinille, että Australia, Hollanti, Malesia ja muut maat, joiden kansalaisia oli koneessa, haluavat Venäjältä täyden yhteistyötä onnettomuustutkimuksessa.

– Mikäli rikossyytteitä nostetaan, haluamme täyden yhteistyön myös niiden suhteen, Abbott sanoo.

Länsimaat uskovat, että Venäjän tukemat Itä-Ukrainan separatistit ampuivat lentokoneen alas ilmatorjuntaohjuksella. Lento MH17 putosi Itä-Ukrainaan 17. heinäkuuta. Kaikki koneessa olleet 298 ihmistä kuolivat.