Brittimarketti pani epäonnisesti nimetyt televisiot alennusmyyntiin – Isis-tv:n saa nyt todella edullisesti

Supermarketketju Tesco lopetti kyseisten televisioiden myynnin nettikaupassaan, mutta vakuuttaa ettei syynä ole pelko tuotteen yhdistämisestä äärijärjestöön.

Britannian johtava supermarketketju Tesco on pannut suuren erän Isis-merkkisiä Led-televisioita alennusmyyntiin. Lisäksi ketju on lopettanut kyseisten televisioiden myynnin nettikaupassaan.

28-tuumaisia Isis-televisioita myydään nyt Tescon liikkeissä 113 eurolla, kun alkuperäinen hinta oli 227 euroa. 22-tuumaisen television saa 81 eurolla, kun alkuperäinen hinta oli 164 euroa.

Tesco vakuuttaa, ettei alennusmyynnillä ole mitään tekemistä Isis-nimen kanssa, mutta asiakkaat ovat eri mieltä.

– Luultavasti kovinkaan moni ihminen ei haluaisi tällä hetkellä omistaa Isis-televisiota, vaikkei sillä ole mitään tekemistä äärijärjestön kanssa, yksi Tescon asiakas sanoo Daily Mirror -lehdelle (siirryt toiseen palveluun).

Isis-nimi on aiheuttanut ongelmia useille yrityksille. Ann Summers -ketju pahoitteli päätöstään valita naisten alusvaatemallistolle nimeksi Isis, Floridaan rakennettava taloyhtiö vaihtoi nimensä Isis Downtownista 3 Thirty Three Downtowniksi ja belgialainen suklaanvalmistaja Isiksestä Libeertiksi. Myös maahanmuuttajia avustava kanadalainen Isis Nova Scotia -järjestö valmistelee nimenvaihtoa.

Downton Abbey -televisiosarjan näyttelijä Hugh Bonneville on puolestaan torjunut epäilyt, että sarjassa esiintyvästä Isis-nimisestä koirasta hankkiuduttaisiin eroon sen nimen vuoksi, kertoo Daily Mail -lehti (siirryt toiseen palveluun).