Bin Ladenin ampunut sotilas: "Siinä hän seisoi"

Yhdysvaltojen erikoisjoukkojen entinen sotilas Robert O'Neill sanoo Washington Postin haastattelussa ampuneensa terroristijohtaja Osama bin Ladenin. O'Neill astui julkisuuteen, koska pelkäsi identiteettinsä paljastuvan joka tapauksessa.

Ulkomaat
Robert O´Neill.
Robert O´Neill.Reuters-TV

Yhdysvalloissa terroristijohtaja Osama bin Ladenin ampujaksi kerrottu sotilas on astunut julkisuuteen. Laivaston erikoisjoukkojen entinen sotilas, 38-vuotias Robert O'Neill on antanut sanomalehti Washington Postille haastattelun, jossa hän sanoo ampuneensa bin Ladenin tappaneet laukaukset toukokuussa 2011.

Bin Ladenia ammuttiin otsaan tämän makuuhuoneessa, O'Neill kertoo.

– Siinä hän seisoi. Hänen kätensä olivat naisen hartioilla, ja hän työnsi naista eteenpäin, O'Neill sanoo Washington Postille.

O'Neill ampui bin Ladenia kahdesti otsaan. Hänen mukaansa bin Laden kuoli välittömästi.

O'Neill on palkittu veteraani

O'Neillin odotetaan esiintyvän myös ensi viikolla julkisuudessa, jolloin hän on yhdysvaltalaisen televisiokanavan haastattelussa. O'Neill sanoo astuneensa julkisuuteen, koska pelkäsi, että hänen identiteettinsä vuotaa joka tapauksessa julki.

O'Neill on Washington Postin mukaan palkittu sotaveteraani. Hän on sotinut muun muassa Irakissa ja Afganistanissa.

Erikoisjoukkojen sotilaista yksi nykyinen sotilas ja yksi entinen vahvistavat uutistoimisto AP:lle, että juuri O'Neill ampui bin Ladenin kuoliaaksi. O'Neill sanoo Washington Postille, että myös kaksi muuta sotilasta ampui bin Ladenia.

Bin Laden johti terroristijärjestö al-Qaidaa. Järjestö tunnetaan vuoden 2001 syyskuun 11. päivän iskuista New Yorkin World Trade Center -torneihin.

Lähteet: AP