Perjantaina saa näkyä punainen nenä – onhan Nenäpäivä

Perjantai on Nenäpäivä ja se näkyy myös Kanta-Hämeessä. Siellä täällä vilahtaa punainen nenä ja keräyslipas kilisee ja kahisee. Nenäpäivän kunniaksi on laulettu, soitettu, virkattu pannulappuja ja maalattu kasvoja.

ilmiöt
Lapsia lavalla esiintymässä
Tiina Kokko / Yle

Nenäpäivän aamuna tempaistiin jo Hämeenlinnassa Kauppakeskus Goodmanissa, jossa Kaivokadun päiväkodin lapset lauloivat yleisölle.

Ammattiopisto Tavastian lähihoitajaopiskelijat puolestaan vastasivat aisti- ja taide-elämyksistä. Aikuiset ja lapset saivat testata tunto-, kuulo- ja kosketusaistiaan. Kasvoihin sai mukavan maalauksen ja vesiväreilläkin pääsi maalaamaan lähihoitajien opastuksella.

Lipaskerääjä
Tarmo Mäkinen keräsi perjantaina rahaa kauppakeskuksessa Nenäpäivän hyväksi.Tiina Kokko / Yle

Kauppakeskus Goodmanissa Nenäpäivää vietetään kello 19.30 asti. Nenäpäivään mahtuu niin Ortelan koululaisten kuin ARXStage Nuorisoteatteriryhmän ohjelmaa sekä Vanaja Big Bandin hyväntekeväisyyskonsertti.

Nenäpäivänä tapahtuu toki muuallakin Hämeessä. Lipaskeräyksiä järjestetään kauppakeskuksen lisäksi ainakin Linnatuulessa Janakkalassa, jossa asialla ovat Janakkalan leijonat.

Pannulappuja on virkattu tai neulottu Riihimäen kirjastossa jo syyskuusta lähtien. Nyt kirjastosta saa pannulapun matkaansa Nenäpäivän keräyslippaaseen tehdyn lahjoituksen myötä.

Superilaisia Nenäpäivän lipaskerääjinä
SuPerin naiset tempaisevat myös Nenäpäivän lipaskerääjinä kauppakeskuksessa Hämeenlinnassa.Tiina Kokko / Yle

Hämeenlinnan ammattikorkeakouluopiskelijoiden yhdistys HAKO tempaisee perjantai-illalla HAKOlandiassa, jossa opiskelijat seuraavat yhdessä screeniltä Yle TV2:n Nenäpäivä-lähetystä. Opiskelijoiden vapaaehtoinen osallistumismaksu lahjoitetaan lyhentämättömänä Nenäpäivä-keräykseen.

Perjantain suuri, suora Nenäpäivä-show alkaa TV2:lta kello 19. Mukana on tuttuun tapaan joukko julkisuudesta tuttuja henkilöitä ja hahmoja.

Nenäpäivään otettiin ennakkoa Hämeenlinnassa keskiviikkona, kun Ritari-areenalla pelattiin nenälätkää. Tapahtuman lipaskeräys tuotti Nenäpäivä-keräykseen lähes 1 500 euroa. Lahjoituksia oli mahdollisuus tehdä myös tekstiviestillä, joten illan kokonaissummasta ei ole vielä tarkempaa tietoa.