Liikanen Kreikan tilanteesta: Epävarma hallitus nostaa korkoja

Suomen Pankin pääjohtaja Kreikan korkojen nousua pitää seurata tarkasti. Liikasen mukaan talousongelmat ovat kuitenkin kriisin alkuvuosiin verrattuna varsin marginaalisia.

Kotimaa
Erkki Liikanen.
Pääjohtaja Erkki Liikanen kertoo näkemyksiään muun muassa EKP:n toimista talouden kriisien taltuttamiseksi ja kotimaan taloudellisesta tilanteesta.

Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen sanoo, että Kreikan suhteen pitää olla tarkkana. Kreikassa korot ovat lähteneet nousuun juuri ennen EU:n tukiohjelman päättymistä vuodenvaihteessa.

– Se, että korot ovat nousseet Kreikassa, kertoo, että jos hallituksen toiminnan suhteen tulee epävarmuutta, markkinat nostavat korkoja, Liikanen toteaa Ylen aamu-tv:n haastattelussa.

Liikanen kuitenkin muistuttaa, että Kreikan nykyiset ongelmat ovat huomattavasti pienempiä kuin talouskriisin alkuvuosina. Ongelmat eivät ole myöskään levinneet samalla tavalla muihin maihin.

Suomessa sovitut rakenneuudistukset ovat Liikasen mukaan olleet tärkeitä, mutta lisää on vielä tehtävä. Jos esimerkiksi eläkeuudistus tulee voimaan nykyisessä muodossa, se alentaa kestävyysvajetta prosenttiyksikön verran. Tämän lisäksi vajetta tulisi kuroa umpeen noin kahden prosenttiyksikön verran, Liikanen sanoo.