Cameron ja Stubb avasivat innovaatioseminaarin Espoossa

Vapaamuotoiseen keskusteluun pääministerien kanssa osallistuu kymmeniä asiantuntijoita Suomesta, Ruotsista, Tanskasta, Norjasta, Islannista, Virosta, Latviasta, Liettuasta ja Britanniasta.

politiikka
David Cameron ja Alexander Stubb.
Cameron ja Stubb avasivat innovaatioseminaarin Espoossa.Yle

Pohjoismaiden, Baltian ja Ison-Britannian pääministerit ovat sysänneet käyntiin toisen päivän Helsingissä järjestettävästä Northern Future Forum -seminaarista.

Pääministeri Alexander Stubbin (kok.) torstaina ja perjantaina isännöimässä kokouksessa pohditaan keinoja uudenlaisen yritystoiminnan synnyttämiseksi sekä tulevaisuuden koulutustarpeita.

Yksi seminaarin alullepanijoista on Britannian pääministeri David Cameron, joka sanoi pitävänsä avointa ja ennaltasuunnittelematonta keskustelufoorumia tärkeänä.

– Käymme yleensä pitkissä kokouksissa, joissa on pitkiä valmiiksi laadittuja puheita. On hyvä saada keskustella vapaasti, keskeyttää ja kuunnella toisiamme, Cameron sanoi.

Cameronin mukaan kaikilla Euroopan mailla on sama perushaaste, joka on saada aikaan talouskasvua ja hyvinvointia.

– Me kaikki haluamme voittaa kilpailun kasvusta luodaksemme hyvinvointia. On tärkeää keskustella innovaatiosta, ja esimerkiksi siitä miksi emme saa luotua samanlaista riskisijoituspääomaa kuin Yhdysvallat, Cameron sanoi.

Aalto-yliopisto Startup Sauna.
Erkki Asu / Yle

Cameron vitsaili puheenvuoronsa lopuksi haluavansa välttyä saunassa otettavalta ryhmävalokuvalta. Seminaari järjestetään Aalto-yliopiston Startup Sauna -yrityskiihdyttämössä Espoossa.

– Älä huoli, saat pyyhkeeksi Union Jackin, vastasi pääministeri Stubb.