Opettaja Eero Könöselle Nenäpäivän huomionosoitus

Yle Pohjois-Karjalan Nenäpäivän huomionosoitus myönnettiin Eero Könöselle. Hän työskentelee äidinkielen ja historian opettajana Pyhäselän yläkoulussa. Vapaa-ajallaan hän ohjaa lapsia ja nuoria urheilun ja liikunnan parissa.

Nenäpäivä
Opettaja Eero Könönen Pyhäselän yläkoulu
Yle / Sarah Laukkanen

Yle Pohjois-Karjala etsi Nenäpäivän kunniaksi henkilöitä, jotka tekevät pyyteetöntä työtä lasten ja nuorten hyväksi. Ehdotuksia 'nenätettäväksi' pyydettiin radion kuuntelijoilta ja Yle Pohjois-Karjalan nettisivuilla kävijöiltä.

Ehdotusten joukosta raati valitsi huomionosoituksen saajaksi pyhäselkäläisen opettajan Eero Könösen. Ehdotuksissa Könösen valintaa perusteltiin mm. seuraavasti:

Eero Könönen on vetänyt ansiokkaasti vuosikymmeniä Pyhäselän Urheilijoiden ja Pohjois-Karjalan yleisurheilunuoria erilaisissa kilpailuissa ja harjoituksissa. Moni nuori on varmasti pelastunut "mieron tieltä" Eeron ohjauksessa.

Eero Könönen on tehnyt pyyteetöntä työtä lasten ja nuorten parissa jo vuosikymmenien ajan. Hän jaksaa kannustaa, innostaa ja tsempata lapsia ja nuoria urheilun ja liikunnan pariin.

Huomionosoitus yllätyksenä Nenäpäivän alkajaisiksi

Äidinkielen ja historian opettaja Eero Könönen sai Nenäpäivän nenänsä Pyhäselän yläkoululla päivän alkajaisiksi, suuren oppilasjoukon seuratessa tilaisuutta, joka radioitiin suoranalähetyksenä.

Palkinto on tietysti kannuste, kun huomioidaan tällainen työ

Eero Könönen

– Kyllähän tämä aika yllätys oli. Jotain on varmaan tullut tehtyä, kun tuollaisia kommentteja on saanut. Palkinto on tietysti kannuste, kun huomioidaan tällainen työ, Eero Könönen kommentoi tuoreeltaan.

– Oon ollut urheilusta kiinnostunut koko ikäni ja itse urheilin nuorempana. Nyt oma tytär urheilee myöskin. Se innostaa kun näkee kun lapset ja nuoret kehittyy. Terveet elämäntavat tulee tietysti siinä sivussa.