Keväällä Kemin teatterissa rakastetaan railakkaasti

Kemin kaupunginteatterin kevätkauden teemana on rakkaus ja välittäminen. Keväällä teatterin lavalla nähdään muun muassa Rebecca Lenkiewiczin romanttinen draama Yökaudet ja KOM-teatterin toteuttama Romeo vs. Julia-esitys.

Kotimaa
Kemin teatterin porukkaa.
Nuorisolinjan vetäjä Hanna Vähäniemi, teatterinjohtaja Sarianne Paasonen, ohjaaja Juha Rosma ja näyttelijä Marketta Airo odottavat innolla teatterin kevätkautta.Risto Koskinen / Yle

Kemin kaupunginteatterin kevätkauden 2015 uuden ohjelmiston avaa Rebecca Lenkiewiczin romanttinen draama Yökaudet, joka kertoo värikkäästä ja intohimoisesta irlantilaisperheestä pikkukaupungissa.

Olen kuullut, että täällä on Suomen innostunein teatteriyleisö ja se on nastaa.

Juha Rosma

– Yökaudet kertoo rakkauden etsimisestä ja sen menettämisen pelosta. Näytelmä sijoittuu irlantilaiseen pikkukaupunkiin, joka jossain määrin muistuttaa Kemiä, se on rannikolla ja siellä eletään reippaasti, kertoo vieraileva ohjaaja Juha Rosma.

Rosman odotukset ovat korkealla.

– Odotukset on suuret. Täällä on hyvä henki ja olen kuullut, että täällä on Suomen innostunein teatteriyleisö ja se on nastaa, Rosma hymyilee.

Teatterin toinen ensi-ilta on Kemin, Oulun, Rovaniemen ja Kajaanin teattereiden yhteistyönä valmistuva Mihkel Raudin American Monkey, jonka ohjaa Linda Wallgren ja lavastaa Kalle Nurminen. Esitys tiivistetään muutamaan lauseeseen: Kolme tuomaria, yksi hakija ja muutama minuutti aikaa vakuuttaa ja antaa kaikkensa. Kemin ensi-ilta on Sipi -näyttämöllä 10. maaliskuuta.

Useita vierailuita

Keväällä Kemin kaupunginteatterissa nähdään myös useita vierailuesityksiä.

Kajaanin kaupunginteatteri vierailee Kemissä 25. helmikuuta Einar Már Gudmundssonin Kaikkeuden enkelit -esityksellä ja turkulainen Tehdas Teatteri esittää tulkintansa John SteinbeckinHiiriä ja ihmisiä -näytelmästä.

Kuva tiedotteen mainoksesta.
Keväällä nähtävä American Monkey on Kemin, Oulun, Rovaniemen ja Kajaanin teattereiden yhteistyö.Kemin kaupunginteatteri

Myös KOM-teatteri tulee jälleen 22. - 23. toukokuuta vierailulle Kemin kaupunginteatterin suurelle näyttämölle. Tällä kertaa nähdään William Shakespearen, Lauri Siparin ja Liisa Urpelaisen Romeo vs. Julia, joka on yhdistelmä Shakespearen ajatonta Romeo ja Julia -näytelmää ja uutta kotimaista draamaa.

Lisäksi Kaisa Leppäsen dramatisoima Ikuisesti sinun -vierailuesitysnähdään 9. huhtikuuta teatterin suurella näyttämöllä.

Yhteistyötä orkesterin kanssa

Yhteistyönä Kemin Kaupunginorkesterin kanssa valmistuvat Sauvotalolle lasten satu-musiikkesitys Pekka ja Susi ja perinteinen Vappu-konsertti. Lisäksi Teatterin runoryhmä valmistaa kevätkaudelle esityksiä Toiverunoista.

Vuoden katsoja Maksniemestä

Perjantaina julkistettiin myös teatterin vuoden katsoja. Vuoden 2015 katsoja on Hannes Toppi Maksniemestä.

Teatterista kerrotaan, että Hannes on nuoresta iästään huolimatta kokenut katsoja ja teatteritaiteen ystävä.