Meän Bertil palkittiin meänkielisestä työstä

Suomalaisillekin radionkuuntelijoille tuttu Meän raation toimittaja Bertil Isaksson saa tunnustuksen meänkielisten ohjelmien toimittamisesta. Ruotsin radion kielipalkinto myönnetään ensimmäistä kertaa ei-ruotsinkieliselle toimittajalle.

meänkieli
Bertil Isaksson
Bertil Isaksson, Meän raation toimittaja, Pajala.YLE / Sauli Antikainen

Ruotsin radio on antanut tunnustuksen Meän raation Bertil Isakssonille meänkielisestä työstä. Bertil Isakssonia kiitetään toimittajaksi, joka uupumattomalla innolla ja taidokkaalla ilmaisukyvyllään elvyttää ja kehittää meän kieltä tuleville sukupolville.

– Tietysti olen iloinen! Olen iloinen siitä, että meänkieli huomioidaan, Isaksson sanoo. Hänen mukaansa meänkieli on ollut piilossa, mutta ihmisten sisukkuus ja rakkaus meän kieltä kohtaan on nostanut kielen arvoonsa.

Bertil Isakssonin ääni on hyvin tuttu myös Suomen puolella. Yli 20 vuoden ajan hän on kertonut viikoittain Norrbottenin kuulumisia Yle Perämeressä ja Yle Lapissa.

Ruotsin radio on jakanut kielipalkintoja vuodesta 1987 alkaen edistääkseen kielen kehittämistä. Tänä vuonna yksi palkinnoista myönnettiin ensimmäistä kertaa muulle kuin ruotsinkieliselle toimittajalle.