1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Yesterday, Hallelujah vai Naurava kulkuri? Kerro oma cover-suosikkisi!

Cover- eli lainakappaleita esitetään usein tv:n musiikkiohjelmissa ja niitä levytetään paljon. Mitkä ovat sinun cover-suosikkisi? Kerro meille, kokoamme listan suurimmista suosikeista!

Kuva: Kari Nihti / Yle

Suomalaisten eniten versioimista kappaleista ei löydy kaiken kattavaa listaa. Ylen musiikkiarkiston mukaan muiden muassa seuraavat ulkomaiset kappaleet ovat innostaneet suomalaisia musiikintekijöitä tekemään omia versioitaan:

  1. Judy Garland:_ Over the rainbow_ (40 versiota)
  2. George Gershwin:_ Summertime_ (yli 30 versiota)
  3. The Beatles:_ Yesterday_ (yli 30 versiota)
  4. Julie London:_ Cry me a river_ (25 versiota)
  5. The Animals:_ House of the rising sun_ (20 versiota)

Vain elämää -sarjan kapellimestarin Leri Leskisen cover-suosikki on Johnny Cashin tulkinta Nine Inch Nailsin kappaleesta Hurt. Lisäksi häntä on miellyttänyt Paul Ankan 80- ja 90-luvun hiteistä koostuva Rock Swings -albumi.

BBC Music järjesti äskettäin äänestyksen kaikkien aikojen parhaasta cover-kappaleesta. Voittajaksi äänestettiin (siirryt toiseen palveluun) Pet Shop Boysin versio Elviksen hitistä Always on my mind.

Mikä on sinun oma suosikkisi? Kerro meille se rakkain cover-kappaleesi ja jaa muistosi alla olevalla lomakkeella. Tai jaa lempibiisisi sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #suosikkicover. Teemme jutun ja kokoamme biisilistan suosikkicovereistanne.