Sankarikoira Molly pelasti neljävuotiaan – video

Yksi Suomen Kennelliiton tänä vuonna palkitsemista Sankarikoirista asuu Oulunsalossa Oulussa. Cavalier kingcharlesinspanielin pentu Molly pelasti viime kesänä perheen neljävuotiaan pojan hengen.

Kotimaa
Outi Paltto kertoo, että perheen pelastuneen pojan ja Sankarikoira Mollyn suhde on erityinen.
Oulunsalolainen Molly-koira sai Sankarikoira-arvonimen pelastettuaan perheen neljävuotiaan pojan hengen.

Suomen Kennelliitto myönsi tänä vuonna 20 koiralle Sankarikoira-arvon ja lisäksi 17 koiraa sai urotöistään kunniamaininnan. Sankarikoira-arvon voivat saada ne koirat, jotka ovat merkittävästi vaikuttaneet siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut.

Yksi näistä palkituista koirista on oulunsalolainen Molly, jota emäntä Outi Paltto kuvailee erittäin energiseksi ja iloiseksi tytöksi, joka viihtyy mukana menossa.

– Molly on ainutlaatuinen yksilö, sillä se pelasti perheemme neljävuotiaan pojan hengen viime kesänä, Paltto kertoo.

Molly näytti oikean paikan

Perhe oli lomailemassa saaressa, jossa perheen neljävuotias ja Molly leikkivät mökin pihalla. Outi Paltto imetti perheen pienimmäistä ja mies laittoi ruokaa. Heillä molemilla oli näköyhteys ulos ja ovet olivat auki. Yhtäkkiä leikin äänet katsosivat. Mies lähti juoksemaan ympäri saarta. Hän tuli pyytämään Outia avuksi, sillä hän ei löytänyt poikaa. Pariskunta juoksi toinen toista puolta saarta.

– Molly tuli luokseni ja vinkui. Juoksin toiseen suuntaan ja kaaduin. Molly tuli luokseni ja nuoli naamaani. Silloin päätin seurata sitä. Molly lähti kohti rantaa ja meni vanhan veneen luo ihan rantaan ja katsoi veteen. Näin vedessä sinisen kengän ja poikani kellumassa vedessä, Outi Paltto muistelee.

Pariskunta elvytti poikaansa puolen tunnin ajan ja sai hänet hengittämään itsenäisesti. Apua jouduttiin odottamaan vielä tunnin verran.

Erilainen yhteys

Outi Paltto kertoo, että ilman Mollya he eivät olisi todennäköisesti edes ymmärtäneet mennä etsimään poikaansa sieltä, missä hän oli. Paikka oli saaren takana, jossa oli käymälöitä. Ilman Mollya tarina olisi voinut päättyä huonommin.

Molly odotti perheen pojan kotiutumista sairaalasta viikon ajan, ja sen jälkeen se on ollut aina mukana kaikkialla. Molly ei ole pelkästään koira, vaan se on perheenjäsen.

– Uskon, että Molly tajusi tehneensä jotakin suurta. Kun se näki poikamme sairaalasta paluun jälkeen, tuntui että siltä irtoaa häntä ja se vinkui ilosta. Heidän välillään on erilainen yhteys, Outi Paltto kertoo.

Molly saa 19 muun ansioituneen koiran kanssa Kennelliiton myöntämän Sankarikoira-palkinnon 17. joulukuuta. Vuoden 2014 sankarikoirista puolet eli 10 koiraa on löytänyt maastoon kadonneita ihmisiä, muut ovat havainneet ihmisen sairauskohtauksen ja hakeneet apua hätätilanteessa.