Punaiset nenät vilkkuivat myös pohjalaisten Nenäpäivässä

Nenäpäivän tempaukset ovat näkyneet Yle Pohjanmaan kuuluvuusalueella pitkin viikkoa. Perjantaina punanenät pukivat päähänsä Toivolanrannan koululaiset Peräseinäjoella ja keräyksen hyväksi tempaisivat myös Sedun Upankadun opiskelijat.

Nenäpäivä
Sedun Upankadun väki tempaisi Nenäpäivän hengessä perjantaina 7.11.2014
Koulutuskeskus Sedun opiskelijat osallistuivat Nenäpäivään Seinäjoella. Kuvaus: Olli Koski

Seinäjoella Koulutuskeskus Sedu viettää vastuullisuuden teemavuotta. Yhtenä osana teemaa Sedun Upankadun yksikkö osallistui perjantaina Nenäpäivään järjestämällä Nenäpäivä-kävelyn omalta koululta Sedun Koulukadun yksikköön ja haastamalla sieltä opiskelijat ja henkilöstön mukaan

– Meillä on kävelyn lisäksi vapaaehtoinen keräys Nenäpäivän hyväksi, mihin voi tiputtaa kolikoita. Lauantaina jatkamme vielä avoimien ovien päivällä, johon on kutsuttu opiskelijoiden kotiväkeä. Myös julkinen kutsu kaikille koulun opetuksesta kiinnostuneille on esitetty, sanoo vastuuopettaja Elina Forslund ja toteaa, että lauantaina auki olevan kahvion tuotto ohjataan Nenäpäivä-keräykseen.

– Pystytään täällä Suomessa opiskelemaan ja on puhdasta vettä. Saadaan edes sillä viidellä eurolla lahjoitettua koulupuku lapsille, opiskelija Marika Salojensaari toteaa.

Koulukin on tärkeä

Toivolanrannan koulun toisen ja kuudennen luokan oppilaat saivat Nenäpäivän kunniaksi Yle Pohjanmaalta punaiset nenäpäivänenät. Neniä sovitellessa oli hyvä vastata toimittaja Olli Kosken vakaviinkin kysymyksiin.

Nenäpäivänä kerätyillä varoilla autetaan kehitysmaiden lapsia. Lasten asema ja se, miten heitä voitaisiin auttaa, veti peräseinäjokelaislapset vakaviksi. Sitä, mitä Toivolanrannan koululaiset kehitysmaiden lasten elämässä parantaisivat, jouduttiin hetki miettimään.

– Rahaa, ruokaa, paremmat olosuhteet ja paremmat kodit, lapset listaavat.

– Aika tärkeä on koulu, että ne oppis lukemaan ja elämään täällä maapallolla, lapset miettivät koulun tärkeyttä.

Toivolanrannan koululaisia nenäpäivätunnelmissa 7. marraskuuta 2014
Toivolanrannan koulun 2. ja 6. luokan oppilaat punaisissa nenissään.Riia Hantula/Yle