Ammattikoulutuksen menettäminen huolettaa Keminmaassa

Lappian suunnitelmissa on siirtää autoalan koulutus Keminmaasta Kemiin ja turvallisuusalan koulutus Tornioon. Keskittämisestä on suivaannuttu niin, että puheissa on ollut jopa koulutuskuntayhtymästä eroaminen.

Keminmaa
Ammattiopisto Lappian Keminmaan toimipiste
Jarno Tiihonen / Yle

Keminmaan kunta on huolissaan koulutuskuntayhtymä Lappian suunnitelmista lakkauttaa Keminmaan toimipiste.

Kunnanjohtaja Mauri Posion mukaan osana Lappian säästösuunnitelmia autoalan koulutus aiotaan siirtää Kemiin ja turvallisuusalan koulutus Tornioon

– Asia on vielä Lappian sisäisessä valmistelussa, mutta käsittääkseni se on neljästä esillä olleesta vaihtoehdosta ainoa, joka on jäänyt jäljelle, Posio harmittelee.

Koulutuksen lakkaaminen olisi huono uutinen kunnalle ja keminmaalaisille nuorille, mutta myös hyvään yhteistyöhön Lappian kanssa päässeet keminmaalaiset yrittäjät ovat olleet huolissaan suunnitelmista.

Asia on tulossa Lappian päätöksentekoon joulukuun alussa.

– Näkymä on se, että meidän edustajiemme äänivalta ei riitä tämän asian muuttamiseen. Olemme kuitenkin yrittäneet vaikuttaa asioihin ja tuoda näkemystämme asiassa esille, Posio sanoo.

Posion mukaan asia korpeaa keminmaalaisia niin, että keskusteluissa on ollut jopa eroaminen koko Lappian kuntayhtymästä.