Tiennimi on herkkä asia – Porissa ja Laviassa odotettavissa melkoinen kylttiralli

Osa Porin ja Lavian uusista tiennimistä on vielä teillä tietymättömillä. Lähes 60:n tien nimet vaihtuvat, kun kunnat yhdistyvät vuodenvaihteessa. Uusista nimistä ei ole vielä sovittu.

tiennimet
Nimetön kyltti
Yle

Porissa ja Laviassa ei ole vielä päästy sopimukseen uusista tiennimistä. Lavian yhdistyessä Poriin vuodenvaihteessa pitäisi samalla vaihtua kaikkiaan 56:n tien nimet. Tienviittoja joudutaan kuitenkin tilaamaan huomattavasti enemmän, koska samaan tiehen voidaan viitata useammasta kohdasta.

Uusia tienviittoja ei ole vielä voitu tilata, koska kaikkien teiden nimet eivät ole selvillä. Seuraavan kerran yhdistymishallitus käsittelee nimiasiaa maanantaina.

Tämänkin jälkeen asukkaat voivat vielä sanoa sanansa asiassa. Tämä saattaa viivästyttää tienviittojen vaihtumista entisestään.

Eihän tiennimen muutos tuota mitään muuta kuin hankaluuksia niille, joilla se muuttuu

Olavi Mäkelä, suunnittelupäällikkö

Pessimistisimmät arvelevat, että kaikki uudet tienviitat ovat paikoillaan aikaisintaan kevään korvilla. Normaalisti yhden tienviitan matka päätöksestä kohti tienposkea saattaa kestää kolmisenkin kuukautta.

Paikkojen nimet ovat herkkä asia

Porin kaupungin suunnittelupäällikön Olavi Mäkelän mukaan kyseessä on nyt niin suuri operaatio, että se pitäisi tehdä vauhdilla sekä Laviassa että Porissa.

– Nimiasia on ihmisille hyvin tärkeä. Eihän osoitteen nimenmuutos tuota mitään muuta kuin hankaluuksia niille, joilla se muuttuu.

Mäkelän mukaan vielä hankalampi tilanne on yrityksille. Käyntikortit, esitteet ja muut vastaavat menevät kaikki uusiksi.

Porille kaksi uutta kaupungiosaa

Vuoden vaihtuessa Pori saa itselleen kaksi uutta kaupunginosaa. Porin 91. ja 92. kaupunginosat sijaitsevat Lavian alueella.

Toisen kaupunginosan nimi on Susikoski ja toisen Salaplakkari.