Alkon tilauspalvelupisteissä ei ole joukon roisketta, mutta palvelulla on käyttäjänsä

Pohjois-Karjalassa toimii kymmenisen Alkon tilauspalvelupistettä. Asiakkaita ei ole jonoksi asti, mutta palvelu koetaan tarpeellisena. Maakunnan ensimmäinen palvelupiste avattiin Kesälahdella vuonna 1997.

Alko
Viini
Yle

Alkon tilauspalvelu on osoittanut tarpeellisuutensa, vaikka asiakasmäärät ovat nykyään melko vähäisiä.

Pohjois-Karjalassa toimii kymmenisen tilauspalvelupistettä. Ne ovat useimmiten kirkonkylien markettien yhteydessä.

Esimerkiksi Valtimolla ja Rääkkylässä asiakkaita on normaalipäivinä vain muutamia. Palvelupisteet löytyvät lisäksi muun muassa Kiihtelysvaaran, Kontiolahden ja Polvijärven kirkonkyliltä.

Kesälahdella tilauspalvelupiste avattiin Suomessa ensimmäisten joukossa S. Pölläsen vapaa-aikaliikkeeseen keväällä 1997.

Nykyisin palvelu toimii samassa osoitteessa, mutta Nuppi ja Neula -ompelimon yhteydessä kuten myös matkahuolto ja lehden asiamiespalvelu. Eläkkeellä oleva ja satunnaisesti tilauspisteessä tuuraava Seppo Pöllänen kertoo, että alkuvuosina tilauspalvelussa oli vipinää.

– Se oli tietyllä tavalla toivottukin ja mukavasti käytetty silloin. Jopa kymmenen vuotta oli reippaasti käytetty palvelumuoto.

Ovatko Alkon tilauspalvelupisteen asiakkaat yleensä kyläläisiä vai mökkiläisiä?

– Uskoisin että tänä päivänä he ovat niitä, joilla ei ole omia kulkuneuvoja. Se tilataan puoleen päivään mennessä ja samana päivänä voidaan noutaa maanantaista perjantaihin käsittävänä aikana, Seppo Pöllänen kertoo.

Alkolla on eri puolilla Suomea noin 100 tilauspalvelupistettä. Asiakas maksaa tilauksestaan yhdeksän euron niin sanotun kollimaksun.