Sipilä uskoo, että Talvivaaran seuraava jatkaja saa kaivostoiminnan kannattamaan

Keskustan Juha Sipilän mielestä koko Suomen mittakaavassa Kainuun tilanne merkitsisi sitä, että yli 100 000 työpaikkaa olisi vaakalaudalla.

Kotimaa
Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä TV1:n Ykkösaamun vieraana 8. marraskuuta 2014.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä pitää Talvivaaran kaivosyhtiön konkurssiin hakeutumisen merkitystä Kainuulle hurjana.

– Jos sitä jotenkin suhteutettaisiin koko Suomen mittakaavaan, niin se tarkoittaa yli 100 000 työpaikkaa, mitä se Kainuussa suhteessa merkitsee, Sipilä sanoo Ykkösaamun haastattelussa.

Sipilä kuitenkin uskoo, että jokaisessa vaikeassakin tilanteessa on suuri mahdollisuus.

– Kyllä mä näen aika positiivisena sen, että tälle jatko ja jatkaja löytyy konkurssin kautta. Meillä on paljon esimerkkejä siitä, että tällainen iso investointi ei sillä ensimmäisellä yrityksellä kannata, mutta sitten seuraava keveämmällä taseella pystyy saamaan sen kannattavaksi.

Mikäli kaivostoiminta saadaan jatkumaan, velat siivottua ja tase kevyemmäksi, tappion kärsijöiksi jäävät Sipilän mukaan konkurssia edeltäneen hankkeen osakkeenomistajat, rahoittajat ja lainoittajat.

– Tappio on mittava. Se on miljardiluokan kysymys.

Juha Sipilän mukaan seuraavaksi on varmistettava, että konkurssipesä pystyy pyörittämään toimintaa. Hän myös yhtyy elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) näkemykseen siitä, että ympäristökysymyksistä ja niiden hoidosta pidetään nyt kiinni, ettei vesistövahinkoja pääse syntymään.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus