AP: Sotilasajoneuvoja liikkeellä Itä-Ukrainassa

Tulitaukorikkomukset ovat jatkuneet lauantainakin Donetskin alueella. Ainakin kuuden sotilaan ja kahden siviilin kerrotaan kuolleen.

Ukraina

Uutistoimisto AP:n toimittajien mukaan kymmenet tunnuksettomat sotilasajoneuvot ovat olleet lauantaina liikkeellä Itä-Ukrainassa kapinallisten hallitsemilla alueilla.

Toimittajat kertovat nähneensä yhteensä yli 80 ajoneuvoa. Yksi kolonna nähtiin lähellä Donetskin kaupunkia ja kaksi 80 kilometriä idempänä sijaitsevassa Snizhnen kaupungissa. Kyydissä oli tykistöjärjestelmiä ja monet kuorma-autoista kuljettivat joukkoja, AP kertoo.

Ukrainan kansallisen puolustusneuvoston edustaja Volodymyr Polevoy puolestaan sanoo, että kapinallisten vahvistuksia on nähty kulkemassa kohti etulinjaa Luhanskin alueella.

AP:n mukaan kuljetusten alkuperä ei ole toistaiseksi tiedossa.

Ukraina väitti perjantaina, että Venäjältä olisi tullut Ukrainaan kymmeniä panssarivaunuja sekä kuorma-autolasteittain sotilaita. Sotilasliitto Nato ja Yhdysvallat eivät ole kyenneet vahvistamaan tietoa.

Venäjä on kiistänyt väitteet.

Venäjän ja Yhdysvaltain ulkoministerit Sergei Lavrov ja John Kerry tapasivat aiemmin lauantaina Pekingissa Apec-maiden kokouksen yhteydessä. Kerryn mukaan he sopivat maidensa vaihtavan tietoja tilanteesta Venäjän ja Ukrainan rajalla.

Kerry sanoi, että heillä on ollut joitakin erimielisyyksiä joistakin tosiasioista, ja he ovat sopineet vaihtavansa siihen liittyen joitakin tietoja. Sovimme myös, että vuoropuhelu välillämme jatkuu, hän sanoi.

Tulitaukorikkomukset jatkuvat

Tulitaukorikkomukset ovat jatkuneet lauantainakin Itä-Ukrainassa Donetskin alueella.

Ukrainan armeija kertoi lauantaina, että vuorokauden kuluessa taisteluissa on kuollut kahdeksan sotilasta.

Separatistien hallussa olevan Donetskin kaupungin johto puolestaan sanoi, että kolme siviiliä on haavoittunut.

Lähteet: AP, AFP, Reuters

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus