Kokoomuksen Kataja: "Sipilä on suostunut ummehtuneelle keskustan linjalle"

Kokoomuksen kansanedustaja Sampsa Kataja katsoo, että keskustan Juha Sipilä hakee talouskasvun malleja sotien jälkeisten aikojen Suomesta. Sipilä kertoi linjastaan lauantaina Ylen Ykkösaamussa.

politiikka
Kokoomuksen Sampsa Kataja eduskunnan täysistunnossa 18. lokakuuta.
Kokoomuksen Sampsa Kataja eduskunnan täysistunnossa 18. lokakuuta.Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

Kokoomuksen kansanedustaja Sampsa Kataja toteaa, että keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä näyttää hakevan talouskasvun malleja sotien jälkeisiltä ajoilta, jolloin Suomi oli suljettu ja pääomaköyhä. Valtiovarainvaliokunnan verojaoston puheenjohtajana toimiva Kataja kertoo asiasta tiedotteessaan.

– Olen hämmästynyt, että yrittäjätaustainen Sipilä on suostunut ummehtuneelle keskustan vanhalle linjalle. Ideat valtion rakennuttajayhtiöstä tai kasvurahastosta ovat esimerkkejä tästä.

Katajan mukaan aito kestävä syntyy nykyisin yksityisissä yrityksissä. Hän katsoo, että yhteiskunnan on luotava yrityksille hyvä toimintaympäristö ja "pysyä pois tieltä".

Kataja ottaa tiedotteessaan kantaa keskustan talouslinjoihin, joita Sipilä esitteli Yle TV1:n Ykkösaamussa lauantaina.

Hän toteaa olevansa pettynyt, ettei keskusta tavoittele veroasteen laskemista. Katajan mielestä Sipilä luo väärää kuvaa siitä, että talouskasvu saapuisi pelastamaan Suomen kuin taikaiskusta.

– Tarvitsemme rohkean verouudistuksen, jotta talouskasvua saadaan aikaan. Sipilä ei näytä uskovan verotuksen keventämiseen vaan valtiovetoiseen talouteen, hän sanoo.