Marokko ei järjestä Afrikan mestaruusturnausta ebolan takia

Maa pelkää, että jalkapallofanit toisivat viruksen mukanaan. Afrikan jalkapalloliitto joutuu joko siirtämään turnauksen toiseen maahan tai perumaan sen.

Marokko on kieltäytynyt järjestämästä tammikuisia jalkapallon Afrikan mestaruuskilpailuja vedoten pelkoon ebolaviruksen leviämisestä.

Marokko oli aiemmin pyytänyt Afrikan jalkapalloliitolta kilpailujen siirtoa joko ensi kesäkuulle tai vuoden 2016 tammikuulle, mutta pyyntö evättiin.

Afrikan jalkapalloliitto kokoontuu tiistaina käsittelemään asiaa, eikä suostu kommentoimaan tapausta ennen kokousta. Liitto joutuu joko siirtämään kilpailut toiseen maahan tai perumaan ne.

Aiemmin Afrikan jalkapalloliitto oli antanut Marokolle lauantaihin saakka aikaa ilmoittaa, aikooko maa järjestää lopputurnauksen vai ei.

Marokon urheiluministeriön tiedotteen mukaan "päätös tehtiin terveyssyistä vakavan ebolan uhan ja sen leviämisen takia". Marokko on huolissaan siitä, että maahan saapuvat kannattajat läntisestä Afrikasta voisivat tuoda tappavan viruksen mukanaan ja vaarantaa maalle tärkeän turismin.

Marokko tarjoutui lauantaisessa tiedotteessaan järjestämään vuoden 2017 lopputurnauksen.