Tampereen sosiaalidemokraatit ottavat tunnelin vuoksi erotetun nelikon takaisin

Ryhmä ei ollut asiasta yksimielinen vaan äänesti 6 puolesta ja 4 vastaan. Kaksi jätti äänestämättä.

politiikka
Rantatunneli äänestys Tampereen kaupunginvaltuusto
Marko Melto / Yle

Tampereen sosiaalidemokraattinen valtuustoryhmä on sunnuntaina päättänyt ottaa Tarja Jokisen, Johanna Loukaskorven, Riitta Ollilan ja Hanna Tainion takaisin ryhmän jäseniksi. Nelikko erotettiin valtuustoryhmästä syyskuussa 2013. He äänestivät kaupunginvaltuustossa Rantaväylän tunneliäänestyksen jälkeen.

– Puolueen kenttäväeltä on tullut vahvaa viestiä, että valtuustossa pitäisi olla vain yksi demariryhmä. Suomen ja Tampereen taloudelliset ja sosiaaliset haasteet ovat niin merkittäviä, että poliittisella liikkeellä ei ole varaa sisäiseen ristivetoon, yhdistymisen puolesta taistellut Atanas Aleksovski perustelee.

Sosiaalidemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtajan Pekka Salmen mukaan valtuustoryhmä haluaa jättää menneet taakseen, vaikka se ei edelleenkään hyväksy nelikon tekoa.

– Mikään rangaistus ei kuitenkaan pyyhi pois tehtyjä päätöksiä. Yli vuoden erottaminen ryhmästä on ollut kovin rangaistus, mitä puolueen lähihistoria Tampereella tuntee. On äänestäjien, ei valtuustoryhmän, asia arvioida nelikon poliittista tulevaisuutta. Siihen tulee mahdollisuus tulevissa vaaleissa, Pekka Salmi sanoo.

Demariryhmän illan kokous oli erimieleinen: ryhmä äänesti asiasta, 6 puolesta 4 vastaan. Vastaan äänestivät Anneli Kivistö, Aila Dündar-Järvinen, Ulla Kampman ja Jari Niemelä.

Jukka Gustafsson ja Sanna Marin eivät osallistuneet äänestykseen.