1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Vasemmistoliitto haluaa kaksi kansanedustajaa Lapista

Vasemmistoliitto tavoittelee kahta kansanedustajaa Lapista ensi kevään eduskuntavaaleissa. Vasemmistoliiton Lapin piiri vahvisti lauantaina kymmenen ehdokasta eduskuntavaaleihin.

politiikka
Vasemmistoliiton puoluesihteeri Marko Varajärvi
Sauli Antikainen / Yle

Tällä hetkellä Vasemmistoliitolla on Lapista yksi kansanedustaja, Markus Mustajärvi. Mustajärvi on ollut lähes koko vaalikauden ulkona Vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä yhdessä Jyrki Yrtti-Ahon kanssa. Mustajärvi on Vasemmistoliiton Lapin piirin eduskuntavaaliehdokas myös ensi keväänä.

Vasemmistoliiton Lapin piiirijärjestö vaatii pohjoisen asemalle erityishuomiota samaan tapaan kuin esimerkiksi etelän metropolihallinto on saanut hallitusohjelmassa.

Lapin Vasemmistoliitto katsoo, että hyvinvoiva Lappi on avainasemassa koko Suomen menestykselle muuttuneessa maailmassa.

– Siksi on elintärkeää, että pohjoisen kurjistamiselle tulee loppu, piiri lausuu.

Piirikokous uskoo, että Lapin keskeinen sijainti kehittyvällä arktisella alueella, sekä runsaat luonnonvarat tarjoavat valtavasti mahdollisuuksia uudelle kasvulle, Suomen uuden idean luomiselle.

Vasemmistoliittolaiset vaativatkin rohkeaa elvytyspolitiiikkaa Lappiin, muun muassa mittavia panostuksia infrastruktuuriin, kuten liikenne- ja tietoliikenneyhteyksiin, koulutukseen ja laadukkaisiin peruspalveluihin.

Vasemmistoliiton Lapin piirikokous vahvisti kymmenen ehdokasta ensi vuoden eduskuntavaaleihin. Ehdokkaat ovat: Anni Ahlakorpi, Utsjoki
Marianne Ikävalko, Rovaniemi
Ville Luotola, Rovaniemi
Matti Luukkonen, Inari
Sari Moisanen, Kemi
Markus Mustajärvi, Savukoski
Sari Ekorre-Nummikari, Kemi
Vesa Puuronen, Rovaniemi
Tarja Tapio, Tornio
Marko Varajärvi, Kemi/Helsinki Piirihallitus vahvistaa loput neljä ehdokasta myöhemmin.

Lue seuraavaksi