1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Savo-Karjalan jääkiekkopäättäjien äänet menivät Kalervo Kummolalle

Suomen Jääkiekkoliitto valitsi viikonloppuna Kalervo Kummolan uudelle puheenjohtajakaudelle. Kummolalle äänensä antoi myös joensuulainen liittovaltuuston jäsen Erkki Voutilainen.

urheilu
Kalervo Kummola.
Kalervo Kummola.Yle

Joensuulainen Erkki Voutilainen istuu Pohjois-Karjalan edustajana Suomen Jääkiekkoliiton liittovaltuustossa. Voutilainen on osa 29 jäsenen liittovaltuustoa, joka äänesti uuden puheenjohtajan Kalervo Kummolan ja haastaja Mika Anttosen välillä. Äänet menivät Kummolalle 15-14.

Voutilainen kertoo yllättyneensä viikonlopun äänestyksen tiukasta tuloksesta.

- Tiukka äänestys oli ja vähän yllätyksellinen. Itseninkin yllätti tulos, kun tiedetään Kummolan vahvuus hommassa ja Anttosen kevyt jääkiekkotaustan tuntemus.

Suomen Jääkiekkoliiton Savo-Karjalan alueen edustajat äänestivät molemmat Kummolan jatkon puolesta. Voutilainen edustaa valtuustossa Pohjois-Karjalan ääntä ja sonkajärveläinen Vesa Hynynen Savoa. Äänestyskäyttäytyminen oli sovittu ennakkoon yhteisessä kokouksessa.

- Meillä alueella asia käsiteltiin ja päätimme äänestää Kummolaa. Olen alueen edustaja ja kunnioitin päätöstä, enkä muuttanut sitä asiaa ainakaan äänestyksessä, Voutilainen muotoilee.

Voutilaisen mukaan puheenjohtajan rooli maakunnan kiekon kannalta ei ole suuri.

- Suurimmat linjaukset tulevat hallitukselta ja valtuuston puheenjohtajistolta. Puheenjohtajan rooli on enemmänkin keulakuvallinen.

Kummola on itse ilmoittanut jatkavansa puheenjohtajana jo vuoden. Uusien puheenjohtajaehdokkaiden etsiminen on siis jo alkanut.

- Kyllähän siellä nimiä on vilahdellut moneltakin suunnalta. Katsellaan nyt ihan rauhassa, voi olla että vuosi on lyhyt aika tässä asiassa. Uskon, että ehdokkaita tulee löytymään. Mutta löytyykö sellaista, joka on sopiva ja mistä lähdetään oikeasti Kalen jatkajaa etsimään. Isot saappaat on täytettävänä.

Lue seuraavaksi