OP-ryhmä perustaa Suomeen Pohjola-sairaalaketjun

OP-ryhmä on päättänyt neljän uuden yksityissairaalan avaamisesta Suomeen. OP-ryhmällä on jo Helsingissä ortopediaan erikoistunut sairaala, mutta nyt toiminta laajentuu työterveyteen ja erikoisaloille.

talous
Osuuspankki, Osuuspankin logo, OP
Antti Laakso / Yle

OP-ryhmä on päättänyt rakentaa Suomeen sairaalaverkoston Pohjola-nimellä. Tavoitteena on käynnistää toiminta ensin Tampereella ja Oulussa ja sen jälkeen myös Kuopiossa ja Turussa.

OP:llä on jo tällä hetkellä Helsingissä ortopediaan keskittyvä Omasairaala. Neljä uutta sairaalaa laajentavat toiminnan myös erikoisaloille ja työterveyteen.

– Maantieteellinen laajenemisemme koko Suomea palvelevaksi toimijaksi ja työterveyshuollon mukaantulo vahvistavat OP:n asemaa edelläkävijänä terveys- ja hyvinvointimarkkinoilla, OP-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen sanoo.

"Sopii osuustoimintaan"

Karhisen mukaan terveyspalvelujen tarjoaminen sopii hyvin osuustoiminnalliselle OP-yhtiölle.

– Uskomme terveys- ja hyvinvointipalveluistamme kehittyvän merkittävän uuden toiminta-alueen perinteisten liiketoiminta-alueittemme eli pankki-, vahinkovakuutus- ja varallisuudenhoitoliiketoimintojen rinnalle, Karhinen sanoo.

Omasairaalan nimi muuttuu Pohjola Terveys Oy:ksi. Uusi nimi otetaan käyttöön syksyllä 2015 ja tavaramerkiksi tulee Pohjolan karhuntassu. Finanssiryhmä OP-Pohjolan nimi muuttuu vuodenvaihteessa pelkäksi OP:ksi, mutta Pohjola-nimi jatkaa elämäänsä sairaalaketjun nimenä.

OP-ryhmän Karhinen kertoo sairaalaketjun perustamisesta laajemmin Porissa maanantaina.