1. yle.fi
  2. Uutiset

Ahtisaari neuvottelee tulitauon Angry Birds -pelihahmojen välille – "Tämä typeryys on saatava loppumaan"

Rovion julkaiseman videon mukaan tulitauko kestää Ahtisaari-päivien ajan. Ahtisaari-päivät järjestetään tänä vuonna Turussa.

viihde
Martti Ahtisaari
YouTube

Presidentti Martti Ahtisaari on neuvotellut tulitauon suomalaisen Rovion Angry Birds -pelin linnuille ja sioille, Ahtisaaren perustama Crisis Management Initiative -järjestö eli CMI kertoo.

Sopimus tulitauosta solmitaan Rovion julkaisemalla YouTube-videolla.

Ahtisaari sanoo videolla, että rauhasta hyötyisi kumpikin osapuoli. Hänen mukaansa "tämä typeryys on saatava loppumaan", koska "se haittaa kaikkien saaren asukkaiden elämää".

– Mitä me yritämme saavuttaa? Ahtisaari kysyy.

– Ihmisoikeudet, terveydenhuollon, tasa-arvoisen yhteiskunnan, jonka on oltava reilu yhteiskunta. Totuus- ja sovintoprosessin. Tavallisten kansalaisten oloja on parannettava. Tehtävämme on rakentaa demokraattinen lainkuuliainen yhteiskunta, hän luettelee.

Ahtisaari palkittiin Nobelin rauhanpalkinnolla vuonna 2008. Videon mukaan Angry Birds -pelihahmojen välinen tulitauko on allekirjoitettu Ahtisaari-päivien ajaksi. Ne järjestetään Turussa huomenna tiistaina ja tällä viikolla torstaina.

Ahtisaari-päivien toteutuksesta ja rahoituksesta vastaa ulkoministeriö.

CMI ja Rovio haluavat yhteistyöllään tuoda huomiota konfliktien ratkaisuun ja rauhanvälityksen tärkeyteen. Maailmassa on puolitoista miljardia ihmistä, jotka elävät konfliktialueella tai kärsivät sodan uhasta, ulkoministeriö toteaa.

Peliyhtiö Rovio lanseerasi Angry Birds -pelin vuonna 2009.

Lue seuraavaksi