Sodanaikainen kranaatti räjähti Hangossa – kivimurskaimen käyttäjä loukkaantui

Kranaatti joutui Hangon Länsisataman laajennustyömaalla kivimurskaimen sisään. Kranaatteja löytyy usein, mutta aiemmin onnettomuuksilta on vältytty.

Kotimaa

Hangon Länsisatamassa satama-alueen ulkopuolella maansiirtotyömaalla tapahtuneessa kranaatin räjähdyksessä loukkaantui lievästi kivimurskaimen käyttäjä. Myös kivimurskain vaurioitui räjähdyksessä. Räjähdyksen seurauksena kranaatin osia on sinkoutunut ympäristöön.

Alustavan tiedon mukaan räjähdyksen on aiheuttanut sodanaikainen kranaatti, joka oli päätynyt työmaalla kivimurskaimen sisään.

Satama-alueen laajennustöiden maansiirtotyöt seisovat nyt sen aikaa, kun poliisi ja puolustusvoimat tutkivat tapahtumaa ja alueen maamassoja siltä varalta onko vastaavia vaaranpaikkoja vielä näköpiirissä.

Hankoniemi on entistä sotatoimialuetta, josta löytyy vuosittain useita kranaatteja. Tutkinnanjohtaja Juha Vuorisen mukaan kranaatit eivät ole kuitenkaan aiemmin aiaheuttaneet tällaista onnettomuutta.

– Kranaatteja löytyy usein, mutta minun aikanani kranaatti ei ole aiemmin tullut silmille tällä tavalla. Sinänsä tapahtumana on siis poikkeuksellinen, Vuorinen sanoo.