Tornion uusi hotelli on sekoitus Suomea, Saksaa ja Dubaita

Hotelli Olof on saanut ensimmäiset asiakkaansa maanantaina 10. marraskuuta, mutta virallisia avajaisia juhlitaan myöhemmin. Reissumiehen rakentamasta hotellista löytyy ideoita maailman matkoilta.

hotellit
Olavi ja Hanna Kinnunen
Maria Ruokojärvi / Yle

Vanhaan Säästöpankin taloon Hallituskadulle valmistuneesta hotellista löytyy 16 huonetta. Huoneissa on koko seinän kokoisia vanhoja kuvia Torniosta.

Hotellin omistaja Olavi Kinnunen kertoo, että perinteistä hotellikalustusta ei huoneista löydy, sillä esimerkiksi sängynpäädyt ovat käsityötä.

– Kaikki on yritetty tehdä viimoisen päälle ja siksi tekeminen onkin kestänyt. Jokaisessa huoneessa on sängynpäädyt mitoitettu erikseen huoneen kokoon. Vähän Tauno on ne tehnyt ja jokaisessa huoneessa ne on vähän erinäköistä ja -muotoista.

Reissumies rakensi hotellin

Inspiraatio hotellin sisustukselle on tullut saksalaisista perhehotelleista ja mukaan on sekoitettu ripaus glamouria Dubaista. Vanhana reissaajana ja hotelliasiakkaana Kinnuselle oli tärkeää minimoida valittamismahdollisuudet.

Hotelli Olofin huone, 60-luvun kuvan otti Reino Kainulainen
Huoneista löytyy kuvia entisaikojen Torniosta. Tämä Reino Kainulaisen kuva on vuodelta 1954.Maria Ruokojärvi / Yle

– Olen kova poika valittamaan jos hotelli on huono, Kinnunen naurahtaa.

Mistä nimi Olof?

Hotelli Olofin nimi tuli sattumalta.

– Aluksi oli puhetta Angerian Reijon kanssa, että hän alkaisi pyörittää tätä. Hän päätti kuitenkin pysyä ravintolabisneksessä. Reijo auttoi paljon alkuvaiheessa ja puhutteli minua sähköposteissaan aina Olofiksi. Kun hotellin nimeä sitten mietittiin, niin siinähän se oli, Olavi "Olof" Kinnunen paljastaa.

Kun haastattelu päättyy, kuhina alkaa. Sängyt ovat vielä muoveissa ja huoneet huutavat kalusteitaan. Kiirettä pitää, sillä ensimmäisten asiakkaiden tuloon on aikaa enää neljä tuntia.