Vapaaotteluorganisaatio Cage neuvottelee isommista tiloista

Promoottori Pekka Rantalan mukaan organisaatio on kiinnostunut tapahtumien laajentamisesta isommillekin yleisöille. Hänen mukaansa vapaaottelutapahtumien järjestäminen Suomessa on kuitenkin varsin varovaista riskibisnestä.

urheilu
Timo-Juhani Hirvikangas
Jani Mesikämmen

Vapaaotteluorganisaatio Cage pohtii alustavasti tapahtumiensa laajentamista Turun Logomoa ja Helsingin Kulttuuritaloa isompiin tiloihin. Cage on alustavasti varannut neljä päivämäärää ensi vuodeksi Kulttuuritalolle, ja neuvotteluja käydään myös Turussa. Cage-tapahtumia järjestää MMA Finland Oy.

Vapaaottelu on kasvava urheilulaji Suomessa, ja haluamme laajentaa tarjontaa ja tapahtumavalikoimaa.

Toni Autio

– Muutamien tahojen kanssa on ollut Turussa neuvotteluja siitä, josko tehtäisiin jotain vähän isompaakin juttua. Niistä ei voi vielä sanoa tarkemmin, koska neuvottelut ovat kesken, kertoo MMA Finlandin promoottori Pekka Rantala.

Turussa muun muassa HK Areena on kiinnostunut vapaaottelutapahtumien isännöimisestä.

– Se on kasvava urheilulaji Suomessa, ja haluamme laajentaa tarjontaa ja tapahtumavalikoimaa. Jos he haluavat lisää kapasiteettia, niin olemme luonnollisesti kiinnostuneita, sanoo HK Areenan markkinointipäällikkö Toni Autio.

Vapaaottelu on suomalaisille järjestäjille raskasta bisnestä

Turun Logomossa järjestetty Cage 27 myytiin loppuun.

– Mentiin taloudellisesti aika ääripäässä koko tapahtuman kanssa. Ottelukorttiin oli ladattu niin paljon rahaa, että se oli vähän pakko myydäkin loppuun. Vapaaottelutapahtuman pitäminen on raskasta. Ottelijoille maksetaan palkkiot, ylläpidolle maksetaan koko kisaviikonlopun ajan, huoltajien lentoliput ja kaikki maksetaan, Rantala sanoo.

Tietysti osa voimavaroista menee myös siihen, että joudumme murtamaan ennakkoluuloja ja tekemään vapaaottelusta salonkikelpoista urheilulajia.

Pekka Rantala

Cagelle tärkeintä on järjestää kiinnostava ottelukortti, jossa on listattuna tarpeeksi mielenkiintoisia kotimaisia ottelijoita. Vastaavasti ottelijoiden tulee olla tarpeeksi hyvällä tasolla, jotta heille voidaan tuoda vastustajia ulkomailta. Lisäksi oman riskinsä tähän tuovat ottelijoiden mahdolliset loukkaantumiset. Esimerkiksi turkulaisen Teemu Packalenin vastustaja vaihtui vain alle viikko ennen Cage 27 -tapahtumaa.

Rantalan mukaan Cage on tehnyt suomalaisen vapaaottelun eteen töitä monta vuotta isolla taloudellisella riskillä. Hiljalleen mediakin on kiinnostunut lajista entistä enemmän.

– Mitä enemmän saadaan näkyvyyttä, sitä enemmän se taas vaatii meiltä onnistumisia. Tässä tavallaan luodaan uudelle urheilulle vielä lajikulttuuria. Tietysti osa voimavaroista menee myös siihen, että joudumme murtamaan ennakkoluuloja ja tekemään vapaaottelusta salonkikelpoista urheilulajia.