1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sähköinen laskutus

Kainuun soten laskuista lähes viidennes lähetetään sähköisesti

Sähköisen laskutuksen määrä on lisääntynyt Kainuun sote-yhtymässä, jonka talouspalvelut hoitaa muun muassa myyntilaskutuksen kaikille yhtymän jäsenkunnille.

sähköinen laskutus
Linkki e-laskun sivulle verkkopankissa
YLE

Tänä vuonna tammi-syyskuussa talouspalveluista on lähtenyt kaikkiaan lähes 31 000 sähköistä myyntilaskua. Talouspalveluihin tulee päivittäin uusia sopimuksia asiakkailta, jotka haluavat ottaa sähköisen laskutuksen käyttöönsä.

– Asiakkaat ovat ottaneet omakseen sähköisen laskutuksen. Ja tosiaan päivittäin tulee uusia sopimuksia asiakkailta, että he haluavat ottaa vastaan sähköisiä laskuja. Tulevaisuudessa e-laskujen määrä tulee kasvamaan, kun saamme eri laskutusjärjestelmiä mukaan, Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän laskentapäällikkö Irma Kärnä kertoo.

Kainuun kunnissa ja liikelaitoksissa on käytössä useita eri laskutusjärjestelmiä, joista jokaiseen on erikseen tehtävä mahdollisuus siirtyä sähköiseen laskutukseen. Jäsenkuntien lisäksi sote-yhtymän talouspalvelut hoitaa taloushallinnon palveluita kuntien liikelaitoksille, Kajaanin ammattikorkeakoulu osakeyhtiölle, Kainuun liitolle sekä Kainuun sote-yhtymälle ja sen liikelaitoksille. Yrityksille suunnattu verkkolaskutus otettiin käyttöön vuonna 2009 ja kuluttajaverkkolaskutus vuoden 2011 keväällä.

Syyskuun loppuun mennessä lähetettyjen sähköisten myyntilaskujen osuus on 18,56 prosenttia kaikista laskuista. Esimerkiksi Kajaanin kaupungin myyntilaskuista yli 4 700 eli 21,70 prosenttia on e-laskuja. Luvussa mukana ovat kaupungin lisäksi sen liikelaitokset lukuunottamatta Kajaanin Vesi -liikelaitosta.

Talouspalveluista lähteviin perinteisiin paperisiin laskuihin ei lisätä laskutuslisää.

Lue seuraavaksi