Timo Koivistosta Jyväskylän uusi kaupunginjohtaja

Jyväskylän uudeksi kaupunginjohtajaksi on valittu Jyväskylän nykyinen apulaiskaupunginjohtaja Timo Koivisto. Valinta ratkesi toisella äänestyskierroksella. Koivisto voitti vastaehdokkaansa Mikkelin kaupunginjohtajan Kimmo Mikanderin äänin 47-20.

Kotimaa
Timo Koivisto on tuore kaupunginjohtaja.
Timo Koivisto on tuore kaupunginjohtaja.Yle / Timo Hytönen

Uuden kaupunginjohtajan valinta vaati kaksi äänestyskierrosta Jyväskylän kaupunginvaltuustossa.

Ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon selvisivät Timo Koivisto ja Kimmo Mikander. Koivisto sai 31 ja Mikander 17 ääntä. Myös Seinäjoen kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki sai ensimmäisessä äänestyksessä 12 ja Keravan kaupunginjohtaja Petri Härkönen 7 ääntä.

Timo Koivisto puhuu Jyväskylän valtuustolle
Timo Koivisto piti kiitospuheen valtuustolle.Yle / Timo Hytönen

Koivisto vei lopulta selvän voiton Mikanderista toisella kierroksella äänin 47-20.

– Jännitin valintaa lopulta enemmän kuin viikonlopun Chelsea-Liverpool -ottelua, Koivisto veisteli kiitospuheessaan valtuustolle.

Jyväskylä nousuun raa'alla työllä

Koivisto haluaa nostaa Jyväskylän takaisin vetovoimaisimpien kaupunkien joukkoon. Viime vuosina Jyväskylä on pärjännyt kuntavertailuissa heikosti. Koiviston mukaan sijoitus on kohennettavissa elinkeinopolitiikalla.

– Elinkeinopolitiikkaan kaupungin pitää ottaa ihan toisenlainen ote kuin se on viime vuosina ollut. Se on raaka työ, jolla saamme tänne uusia yrityksiä, uusia työpaikkoja. Vain tällä tavalla me saamme vetovoiman palautumaan. Se ei millään mainoskampanjoilla palaudu, vaan ihan raa'alla elinkeinopoliittisella työllä.

Koivisto aikoo pitää kiinni myös Jyväskylän tiukasta kulukurista.

_Lisätty tiistaina klo 10:45 Koiviston kommentit elinkeinopolitiikasta. _