Ruotsin kielen valinnaisuudesta järjestetään julkinen kuuleminen

Eduskunnan sivistysvaliokunta päätti lokakuun alussa yksimielisesti ottaa käsittelyyn ruotsin kielen valinnaisuutta koskevan kansalaisaloitteen.

politiikka
Oppilas kirjoittaa ruotsin kielen oppikirjaan.
YLE

Eduskunnassa kuullaan tänään tiistaina mielipiteitä ruotsin kielen valinnaisuudesta. Sivistysvaliokunta järjestää julkisen kuulemisen kansalaisaloitteesta Ruotsin kieli valinnaiseksi oppiaineeksi kaikilla kouluasteilla.

Tilaisuudessa on kuultavina niin ruotsin kielen valinnaisuuden kannattajia kuin vastustajiakin. Mukana ovat muun muassa Suomalaisuuden liiton ja Vapaa kielivalinta -yhdistyksen edustajat. Yhdistykset olivat käynnistämässä kansalaisaloitetta. Sen allekirjoitti reilut 62 000 ihmistä.

Eduskunnan sivistysvaliokunta päätti lokakuun alussa yksimielisesti ottaa käsittelyyn ruotsin kielen valinnaisuutta koskevan kansalaisaloitteen. Kuulemisen jälkeen se päättää, tehdäänkö asiasta mietintö eduskunnalle vai ei. Valiokunnalla on myös valta päättää, tekeekö se hylkäystä vai hyväksymistä puoltavan esityksen.

Julkinen kuuleminen alkaa puoliltapäivin. Eduskunnan sivuilla (siirryt toiseen palveluun) voi seurata suoraa lähetystä kuulemisesta alkaen klo 12.15.