Kajaanin Pipolätkä muuttaa Tahkolle – Järvilätkä halutaan kansalliseksi tapahtumaksi

Kajaanissa kaksi kertaa järjestetty Pipolätkä-tapahtuma muuttaa maakuntaa ja muuttuu Järvilätkäksi. Tahkon tapahtumasta halutaan kansallinen hiihtolomien aloitus.

urheilu
Teemu Virtala pelaa jääpesistä Kajaanissa helmikuussa 2014.
Avedia

– Halusimme uudistaa ja kasvattaa tapahtumaa. Kajaanin keskuskentällä tuli tila vastaan, mutta Tahkolla pystymme tekemään enemmän kenttiä, kertoo Jesse Laaksonen, jonka opinnäytetyöstä Vuokatin urheiluopistolle tapahtuma sai alkunsa viime vuonna.

– Peli itsessään ei muutu mihinkään, mutta jatkossa myös lisenssipelaajat pääsevät mukaan, ja todennäköisesti lätkää pelataan sekä kilpa- että harrastesarjassa.

Laaksonen järjestää tapahtumaa aiemmin Kajaanin Hokin kehityspäällikkönä työskennelleen Juha Juntunen kanssa yhteisen yrityksen (siirryt toiseen palveluun) nimiin. Alkuvuodesta Kajaanin Pipolätkässä olivat mukana myös Sotkamon Jymy ja Hokki.

– Tavoitteena on, että Järvilätkästä tulisi kansallinen tapahtuma, jolla aloitetaan hiihtolomat ja vietetään koko viikonloppu kohteessa. Pelaajien ikäsuositus on 15 vuotta, mutta Tahkolla oheisohjelman järjestämiseen yhteistyön kautta on paremmat mahdollisuudet kuin Kajaanin keskuskentällä, Jesse Laaksonen kertoo.

Siinä missä jääkiekkojoukkueet ja tunnetut pelaajat antoivat palkintoja Kajaanin Pipolätkään, kertoo Laaksonen yhteistyökumppaneiden nyt löytyvän toisaalta.

– Esimerkiksi arpajaiset jäävät muiden järjestettäväksi. Vastuuta on annettu muillekin.