1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Näkökulmat

Näkökulma: Mies ei ymmärrä Cosmo-tytön IT-tuotteita

Joskus mies ei vain voi ymmärtää naistenlehtiä. Silloin voi kutsua apuun vaikka Cosmo-tytön! Toimittaja Heikki Ahoselle naistenlehden sanastokin on täyttä hepreaa.

Näkökulmat
Heikki Ahonen
Juha Tanhua / Yle

Esittelyssä kauden IT-tuotteet.

Näin luki nuorille naisille tarkoitetun Cosmopolitan-lehden kannessa. Olin asioilla ja huomasin tuon lehden hyllyssä.

Jaa, IT-tuotteet. Alla luki pienemmällä fontilla, että samassa yhteydessä voi voittaa kauneudenhoitotuotteita. Tai niin ainakin tuotemerkistä päättelin.

Mitä kummaa tuo IT tarkoittaa?

IT-tuotteet… Ensimmäiseksi mieleeni tulivat ilmatorjuntatuotteet! Mutta ne eivät ehkä sovi kauneutta, shoppailua, trendejä ja seksiä tihkuvaan Cosmopolitaniin.

IT… itsetyydytys! Nyt lähestytään lehden aihemaailmaa.

Ehkä Cosmo-tyttö elää niin trendien harjalla, että surinasauvaakin vaihdetaan värien mukaan.

Onkohan niissäkin välineissä kausien mukaan vaihtuvia mallistoja? Ehkä Cosmo-tyttö elää niin trendien harjalla, että surinasauvaakin vaihdetaan värien mukaan.

Tietenkään en avannut lehteä ja vaivautunut ottamaan asiasta selvää, vaan kysyin kassaneidiltä, tietääkö hän, mitä "IT" mahtaa tarkoittaa.

Entisenä IT-lukiolaisena hän arveli sen liittyvät tietotekniikkaan.

Mutta oikein "kauden IT-tuotteet"! Myydäänkö tietokonetarvikkeitakin jo syksyn teemoilla, joulun tuoksuilla ja kevään väreissä?

Ei, ei se "IT" voi tarkoittaa elektroniikkaa.

Ei auttanut muutakuin kääntyä tutun Cosmo-tytön puoleen. Ainakin ennen Cosmopolitanissa oli joka numerossa esitelty uusi Cosmo-tyttö.

Eihän tämmöisen tavallisen kuolevaisen ja vieläpä miehen, voi edes olettaa ymmärtävän kaikkia maailman lyhenteitä. Etenkään naistenlehdissä.

Tuttuni oli ollut lehdessä tosin toistakymmentä vuotta sitten, mutta kerran Cosmo-tyttö, aina Cosmo-tyttö.

*Sain kysymykseeni vastaukseksi *ensin hölmistyneen katseen ja sitten naurunremakan. Lopulta hän sanoi, että hänellä ei ole asiasta aavistustakaan. Varmaan se kuulemma liittyy tietokoneisiin.

Ei voi olla näin. Ei tietotekniikka voi olla niin trendikästä ja seksikästä, että kauden näppäimistöjä, tämän syksyn keskusprosessoreita ja tulevan talven hiiriä hehkutetaan naistenlehden kannessa.

Oikeasti en edelleenkään tiedä, mitä ovat nämä "kauden IT-tuotteet". En ole vieläkään avannut lehteä ja tarkistanut asiaa.

Eihän tämmöisen tavallisen kuolevaisen ja vieläpä miehen, voi edes olettaa ymmärtävän kaikkia maailman lyhenteitä. Etenkään naistenlehdissä.

Lue seuraavaksi