1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilmiöt

Harvinainen herkku kaupan: Osta oma linja-autoasema!

Rautateiden varsilta on viime vuosina myyty useita vanhoja asemarakennuksia yksityishenkilöille. Linja-autoasemia on myynnissä harvemmin, mutta nyt sellaisesta unelmoivalla on harvinainen tilaisuus Turussa.

Kuva: Joona Haarala / Yle

Turun kaunis, pyöreälinjainen linja-autoasema on myynnissä. Funkkistyylisen rakennuksen suunnitteli kaupunginarkkitehti Totti Sora 1930-luvulla.

Turun kiinteistöliikelaitoksen toimialajohtaja Jouko Turton mukaan kaupunki kauppaa asemaa, koska se ei ole kaupungin käytössä.

– Se on ihan normaali liikekiinteistö, ja myynnillä voimme vapauttaa pääomia, Turto sanoo.

Linja-autoasema voidaan hänen mukaansa myydä kenelle tahansa. Kaupungin kannalta ei ole merkitystä, että toimiiko linja-autoasema tulevaisuudessa enää linja-autoasemana.

– Kaava varmasti määrittelee rakennuksen käyttötarkoituksen, mutta rakennuksen sisätilat ovat jo nytkin aivan eri käytössä kuin palvelemassa pelkkää linja-autoliikennettä, Turto pyörittelee.

Hinta vielä arvoitus

Toimialajohtaja Jouko Turton mukaan kiinnostuneita ostajia on ilmoittautunut jo useita. Kauppahintaa hän ei osaa vielä sanoa, koska asemasta käydään tarjouskauppaa. 

– Hinta onkin mielenkiintoinen kysymys. Sehän on hieno ja arvokas rakennus, eli ei me nyt ihan mihin tahansa hintaan sitä myydä.

Tarkkaa myyntisummaa Turto ei siis lähde sanomaan, mutta jonkinlaisen arvion hän uskaltaa heittää.

– Ei nyt mistään kymmenistä miljoonista puhuta, mutta useimmista sadoista tuhansista. Voi olla jopa miljoonankin, Turto muotoilee.

Turkuun on pitkään ollut suunnitteilla suurempi matkakeskus, mutta toistaiseksi mikään ei ole edennyt toteutukseen saakka.