Uusi kiinalainen ravintola Rovaniemelle

Rovaniemellä on avattu uusi kiinalainen ravintola. Kiinalaissyntyinen yrittäjä Chao Tang on vuokrannut Hostel Rudolfin alakerran liiketilan Koskikadulla ja remontin jälkeen tilassa on avattu Da Zhong Hua (Suur-Kiina) -niminen ruokaravintola.

kiinalainen ravintola
Uusi kiinalainen ravintola Da Zhon Hua Rovaniemellä
Jarmo Siivikko / Yle

Yrittäjä Chao Tangin mukaan ravintolassa tarjotaan niin sanottua aitoa kiinalaista ruokaa, joka poikkeaa useista Suomen kiinalaisista ravintoloista.

Ravintola toimii pian myös hostellin asukkaiden aamiaispaikkana. Tähän saakka he ovat halutessaan voineet käydä saman ketjun Hotel Santa Clausissa aamiaisella.

Yrittäjällä on lisäksi Rovaniemellä matkatoimisto, jonka asiakkaana ovat kiinalaiset matkailijaryhmät.

Opiskeli Rovaniemellä

Chao Tang tuli Rovaniemelle vuonna 2004 opiskelijaksi Rovaniemen ammattikorkeakouluun. Hän opiskeli matkailu- ja ravintola-alaa ja perusti matkailualan yrityksen Arctic China.

Nyt matkatoimisto työllistää Chaon mukaan viisi ja ravintola kuusi ihmistä yrittäjä itse mukaan laskettuna. Tuore ravintoloitsija kertoo, että ravintola on tarkoitettu sekä matkailijoille että rovaniemeläisille.

Kiinalaiset matkailijat haluavat Chaon mukaan Lapin matkallaan kokeilla lappilaista ruokaa, mutta syödä myös tuttua kiinalaista ruokaa.

Aasialaiset matkailijat ovat tavallinen näky Rovaniemen kiinalaisissa ravintoloissa. Toiset ravintolavieraat ovat voineet huomata, että heidän pöytiinsä kannetaan erilaista ruokaa kuin muille asiakkaille.

Chaon mukaan juuri tätä kiinalaista ruokaa saavat hänen ravintolassaan kaikki asiakkaat.