Golffarit matkalla sisätiloihin Torniossa

Pohjoisen golffarit joutuvat sääolojen vuoksi antamaan ylimääräistä tasoitusta eteläsuomalaisille kanssakilpailijoilleen. Torniossa on toiveena päästä jatkamaan harjoituskautta yli talven.

golfaajat
Maratongolfin osanottajat odottavat lyöntivuoroa. Suunta on kohti Ruotsia. Kuva on 2006 turnauksesta.Robert Nyholm

Torniossa golffareilla on jatkossa todennäköisesti mahdollista harjoitella lajiaan sisätiloissa. Seura ja yhtiö - Meri-Lapin Golfklubi ja Tornion Golf - ovat hankkimasssa käyttöönsä noin 500 neliömetrinn suuruisen tilan vanhasta Lapin Kullan kiinteistöstä. Päätös vuokraamisesta tehdään marras-joulukuun taitteessa.

– Annamme etelän golffareille nykyisin olosuhteiden vuoksi aika lailla tasoitusta, sanoo golfkouluttaja Hanna Fisk.

Katon alle Torniossa pääsevät niin juniorit kuin iäkkäämmätkin pelaajat. Myöskään kotipaikka ei rajaa harjoitustilojen käyttöä; torniolaisten lisäksi myös muiden paikkakuntien pelaajat voivat harjoitella tiloissa.

Annamme etelän golffareille olosuhteiden vuoksi tasoitusta.

Hanna Fisk

Entisen oluttehtaan tilat omistava Veli-Matti Mykkälä kertoo, että kiinteistöstä on tavoitteena rakentaa kokonaisuus, joka tarjoaa mahdollisuuden erilaisiin liikunnallisiin toimintoihin. Liikunnallista olohuonetta koskevat yhteistyö- ja rahoitusneuvottelut ovat parhaillaan menossa.

Golffareiden lisäksi Lapin Kullan tiloissa toimii tällä hetkellä rekkaterminaali sekä vuokrattava talvisäilytyspaikka suurille tavaroille, kuten veneille ja asuntovaunuille.