1. yle.fi
  2. Uutiset

Tyhjenevän varuskunnan kiinteistöt tulevat myyntiin vuoden alussa

Senaatti-kiinteistöt aloittaa puolustusvoimilta vapautuvien Hennalan rakennusten myynnin piakkoin. Kaupattavaksi tulee muun muassa upseerikerhon rakennus, vanha komentajan talo sekä joukko kerrostaloja Hennalan pohjoisosista.

Kotimaan uutiset
Upseerikerho
Seppo Toivonen

Senaatti-kiinteistöt laittaa myyntiin ensimmäiset kohteet Hennalasta lähitulevaisuudessa. Myyntiin on tulossa kolme varuskunta-alueen aitojen ulkopuolella sijaitsevaa vanhaa kerrostaloa.

Lisäksi kaupattavaksi tulee upseerikerhon rakennus sekä vanha varuskunnan komentajan talo. Näitä Senaatti-kiinteistöt ryhtyy kauppaamaan ensi vuoden alkupuolella.

Nyt myyntiin tulevat kerrostalot ovat olleet alkujaan asuinkäytössä, mutta sittemmin ne on remontoitu toimistotiloiksi. Myyntiin rakennukset tulevat, kun tonttiliittymistä on sovittu kaupungin kanssa.

– Ostajien pitää tietää, minkälaisia kuluja heille koituu esimerkiksi katujen rakentamisesta, sanoo Senaatti-kiinteistöjen myyntipäällikkö Asko Taskila.

Punatiili kiinnostaa

Kaupattavaa puolustusvoimilta vapautuvalla Hennalan varuskunta-alueella riittää yllin kyllin. Myytäviä rakennuksia on noin 50 ja kerrosneliöitä 60 000–75 000.

Aitojen sisällä olevia rakennuksia Senaatti-kiinteistöt pääsee myymään vasta myöhemmin, kun kaavasuunnitelmat ovat tarkentuneet.

Urakasta ei odoteta nopeaa eikä helppoa. Hennalan sijainti lähellä Lahden keskustaa tekee alueesta kuitenkin kiinnostavamman kuin puolustusvoimilta vapautuvien korpivaruskuntien, uskoo myyntipäällikkö Taskila.

Kiinnostusta Hennalan rakennuksiin onkin jo ollut. Senaatti-kiinteistöt on saanut niistä kyselyjä niin rakennusliikkeiltä kuin pienemmiltäkin toimijoilta.

Taskilan mukaan esimerkiksi arkkitehtitoimistot ovat tiedustelleet vanhojen punatiilisten varuskuntarakennusten perään.

Uusia kerrostaloja Hennalaan

Lahden kaavasuunnitelmat Hennalan osalta alkavat myös täsmentyä vähitellen. Tänä vuonna Hennalaan on väännetty kaavarunkoa, mutta ensimmäinen jatkokäyttöä luotaava asemakaavaluonnos tulee teknisen lautakunnan käsittelyyn loppuvuodesta tai ensi vuoden alussa.

Kaavaluonnos koskee Hennalan pohjoisosia eli juuri niitä alueita, joilta Senaatti-kiinteistöt laittaa rakennuksia myyntiin.

Alueelle on tarkoitus sallia uudisrakentamista. Kaavoitusarkkitehti Armi Patrikaisen mukaan upseerikerhon taakse on luonnosteltu yhtä uutta paikkaa kerrostalolle ja Hennalan päiväkodin paikalle kahta kerrostaloa.

Purettava päiväkoti korvataan toisaalle Hennalaan rakennettavalla kokonaan uudella päiväkodilla.

Lue seuraavaksi