1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Tulipalo keskeytti Uuden Päivän kuvaukset

Maanantai-iltana syttynyt sitkeä palo työllistää sammuttajia edelleen Tampereella Ylen perhesarjan tuotantotilojen naapurissa. Voimakas savunhaju pakotti Uuden Päivän näyttelijät ja tuotannon evakkoon.

Kuva: Anu Köyhäjoki-Järvinen

Ylen Uusi Päivä -sarjan kuvaukset jouduttiin keskeyttämään tulipalopaikan naapurissa tiistaina. Tuottaja Samu Reijonen kertoo, että perhesarjan tuotantotiloissa Tampereen Rantatiellä on niin voimakas savunhaju ettei niissä pysty työskentelemään tällä hetkellä.

– Ehdimme aamulla aloittaa kuvaukset. Kun palo roihahti uudestaan, päätimme keskeyttää kuvaukset toistaiseksi. Jotkut ehtivät jo valittaa pääsärkyä parin tunnin työskentelyn jälkeen ja yksi jäi sairaslomalle täksi päiväksi. Tuntui se hengityksessä, itsekin tiloissa aamulla työskennellyt Reijonen kertoo.

Uuden Päivän tuotantotilat sijaitsevat Tampereen Rantatiellä noin sadan metrin päässä palaneesta talosta. Tiloja tuuletetaan parhaillaan.

– Meillä on kellarissa yli sata tankometriä vaatteita, jotka pitää puhdistaa. Ne haisevat siltä, kun olisi istunut yön nuotiolla.

Uuden Päivän ulkokuvaukset jatkuvat normaalisti. Sarjan toimistoväki, puvustajat ja maskeeraajat työskentelevät toistaiseksi Mediapoliksen tiloissa Tohlopissa.

Iltapäivällä selviää, voiko Rantatien tiloissa jatkaa kuvauksia huomenna vai tuleeko tauosta pidempi.

– Jos pääsemme jatkamaan normaalisti loppuviikosta, pyrimme kuvaamaan tämän väliin jääneen päivän launtaina ja jatkamaan tarvittaessa iltaisin. Jos tauko taas kestää pidempään kuin neljä päivää, joudumme jättämään jotakin tekemättä tai jaksomäärä pienenee.

Työn alla on parhaillaan tammikuun alussa televisiossa näkyvät jaksot.

– Katsojalle katkoksen ei pitäisi näkyä, sillä meillä on niin paljon valmista materiaalia, Reijonen vakuuttelee Uuden Päivän faneille.