Lähes koko Satakunta on jo kansallisessa potilastietokannassa

Lähes kaikki Satakunnan kunnat ovat jo liittyneet kansalliseen potilastietokantaan. Rauma liittyi arkistoon tällä viikolla. Omakanta-palvelusta voi tarkastella omia sähköisiä reseptejään ja potilastietojaan.

potilasasiakirjat
Omakanta -palvelu
Kansalliseen terveysarkistoon tallennetut potilastiedot ovat nähtävissä Omakanta -palvelun kautta.Kuvakaappaus Omakanta.fi -sivuilta

Potilastietojen vieminen valtakunnalliseen potilastietoarkistoon aloitettiin Satakunnassa toukokuussa. Ensimmäisenä arkistoon liittyivät Kankaanpää, Karvia, Honkajoki, Jämijärvi, Siikainen ja Pomarkku.

Loka-marraskuussa Omakanta-verkkopalveluun ovat liittyneet Eurajoki, Säkylä, Köyliö, Eura, Kokemäki, Harjavalta, Nakkila ja Luvia.

Tällä viikolla Rauman terveyskeskus ja aluesairaala liittyivät arkistoon. Porin perusturvakeskus aloittaa tietojen siirron kansalliseen arkistoon loppuvuoden aikana.

Valtakunnalliseen Potilastiedon arkistoon tallennetaan potilaskertomustiedot, riskit, rokotustiedot, voimassaoleva lääkitys sekä laboratoriotulokset. Omakanta-palvelusta asiakkaat pääsevät tarkastelemaan omia potilastietojaan ja sähköisiä reseptejään.

Yhtenäisen kansallisen tietokannan tavoitteena on parantaa tiedonkulkua terveydenhuollon eri organisaatioiden välillä. Samat potilastiedot ovat käytettävissä sekä julkisessa että yksityisessä terveydenhuollossa kaikkien tietokantaan liittyneiden palveluiden kesken.