1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Norjan ilmavoimat kuvasi Venäjän uuden superhävittäjän

Naton koneet ovat aiemminkin nähneet Su-34 hävittäjiä, mutta pohjoisilla alueilla tai Norjan rannikolla sitä ei ole aiemmin tavattu.

Norjan ilmavoimat on kuvannut Venäjän uuden Suhoi 34 -hävittäjäpommittajan Norjan rannikon edustalla. Tapaus sattui 29. lokakuuta, mutta Norjan ilmavoimat on julkistanut kuvat vasta nyt, kertoo norjalainen VG-lehti (siirryt toiseen palveluun)verkkosivuillaan.

Yhdessä VG:n julkaisemista kuvista näkyy, kuinka norjalainen F-16-hävittäjä lentää aivan venäläiskoneen takana. Tapaus sattui kansainvälisessä ilmatilassa.

Norjan puolustusvoimien tiedottajan Brynjar Stpordalin mukaan sotilasliitto Naton koneet ovat aiemminkin nähneet Su-34 hävittäjiä, mutta pohjoisilla alueilla tai Norjan rannikolla sitä ei ole aiemmin tavattu.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta kun venäläiskoneet lentävät Norjan rannikon edustalla, mutta Stordalin mukaan venäläisten aktiivisuus on lisääntynyt.

Venäjä on kehittänyt Su-34-hävittäjäänsä 1990-luvun alusta alkaen. Ensimmäiset koneet Venäjän ilmavoimat sai käyttöönsä viime vuosikymmenen puolivälin jälkeen.