1. yle.fi
  2. Uutiset

Partiolaiset pysyvät metsässä, vaikka partio menee nettiin

Pohjanmaan partiolaiset saivat käyttöönsä 15 tablet-tietokonetta, joiden myötä on nyt mietittävä, mitä netissä ja netitse voi tehdä. Perinteistä partiotoimintaa ei unohdeta, mutta etäyhteyksistä toivotaan apua siihen, että partiotoiminta ulottuisi entistä paremmin kaikille ja kaikkialle.

Kotimaan uutiset
partiolaiset ihastelevat tabletteja
Elina Kaakinen / Yle

Pohjanmaan partiolaisten toiminta-alue ulottuu Vaasasta Kuusamoon, sanoo Pohjanmaan partiolaisten toiminnanjohtaja Marko Miesmaa. Alueen kokoaminen yhteen tapahtumaan fyysisesti voi olla vaikeaa, mutta virtuaalisesti se on mahdolliista.

– Taivas vain on kattona. Otamme käyttöön etämahdollisuuden osallistua tapahtumiin niin, että nuoret voivat osallistua omilta paikkakunniltaan, suunnittelee Marko Miesmaa.

– Tämä (netti) täydentää toimintaamme. Ei me metsästä lähdetä pois, Miesmaa naurahtaa.

Partiolainen Juulia Järvinen on samaa mieltä.

– Aloitin nyt sudenpentujen eli ekaluokkalaisten johtajana ja mielestäni he ovat aivan samanlaisia nyt kuin minä olin aikanani. Ovat tosi innoissaan kaikesta esimerkiksi, kun vein heitä ensi kertaa majalle ja harjoiteltiin puukonkäyttöä, he eivät ollenkaan kaivanneet tietokoneille, Juulia Järvinen sanoo.

Partiolaisten omaa tapaa toimia digitaalisessa ympäristössä peräänkuuluttaa myös tablet-tietokoneet lahjoittaneen Elisan aluejohtaja Harri Kivimäki.

– Maailma menee kokoajan enemmän digitaaliseen muotoon. Jokaisessa tekemisessä voi digitalisaatiosta olla hyötyä ja toivottavasti partiolaisetkin löytävät oman tapansa näiden tablettien ja digitalisaation kautta omaan tekemiseensä, Kivimäki sanoo.

– Haluamme, että partio näkyy ja kuuluu kaikille, siksi tämä on hyvä, Juulia Järvinen toteaa.

Lue seuraavaksi