Lehti: Volvo-konserni irtisanoo jopa 3 000 työntekijää lisää

Volvo ilmoitti tammikuussa, että 4 400 työntekijää saa lähteä konsernista. Nyt se irtisanoo tuhansia lisää.

talous
Vovotehdas
Bjoern Larsson Rosvall / EPA

Ajoneuvoja valmistava Volvo-konserni suunnittelee suuren luokan irtisanomisia, sanomalehti Dagens Industri (siirryt toiseen palveluun)kertoo. Lehden mukaan konserni irtisanoo jopa 3 000 työntekijää, joista yli kolmasosa Ruotsista.

Volvo esitteli lokakuussa rakenteellisen säästöpaketin, jonka suuruus on 3,5 miljardia kruunua eli noin 380 miljoonaa euroa. Konsernijohtaja Olof Persson sanoi tuolloin, että pakettiin kuuluu myös irtisanomisia, mutta niiden suuruutta ei kerrottu.

Dagens Industrin mukaan irtisanomisia tehdään eri puolilla konsernia. Kuorma-autojen valmistus järjestetään eri tavalla. Nykyisten kolmen alueellisen myyntitoimiston sijaan kuorma-autojen myynti keskitetään yhteen toimistoon, joka toimii maailmanlaajuisesti. Samalla henkilökuntaa vähennetään.

Rakennuskonepuolen tarjontaa supistetaan ja samalla työntekijöitä vähennetään. Myös tietotekniikkapuolta supistetaan, ja Dagens Industrin mukaan on todennäköistä, että ne osat IT-puolesta, jotka eivät liity konsernin ydintoimintaan, myydään pois.

Volvo ilmoitti tammikuussa, että 4 400 työntekijää saa lähteä konsernista. Kolmannen osavuoden jälkeen reilut 2 100 on lähtenyt. Loput, joista suurin osa työskentelee Ranskassa ja Japanissa, saavat lähteä lähikuukausien aikana.

Dagens Industrin mukaan Volvo irtisanoo siis näiden lisäksi vielä 3 000, joista 1 300 Ruotsista. Volvo-konserni on Ruotsin suurimpia työnantajia. Sen palveluksessa on noin 20 000 ihmistä Ruotsissa ja 93 000 ihmistä maailmanlaajuisesti.

Juttua korjattu klo 20.50. Irtisanottavat työntekijöitä.