Kouluruoan maukkaus yllätti helsinkiläiset

Kalasatamassa Teurastamolla järjestetty Kouluruokapäivä oli menestys. Paikalla kävi vajaat viisisataa ihmistä maistelemassa kouluruoka-annoksia.

Kotimaa
Kouluruoka-annos
Minna Rosvall / Yle

Kahden euron arvoisia lahnapuikkoaterioita myytiin kaikki valmistetut kaksisataa kappaletta. Perunamuusia jäi yli. Ilmaiset maisteluannokset menivät myös parempiin suihin. Tarjolla oli punajuurikeittoa, lihajuureskeittoa, härkäpapupihvejä ja vadelmakiisseliä.

– Kehuja tuli erityisesti punajuurikeitosta piparjuurisilmällä, kertoo projektipäällikkö Sini Garam ELO:sta. Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO oli yksi tapahtuman järjestäjistä. Ruoat oli valmistanut Palmia.

"Roskakala" sai kehuja

Tiistaina Helsingin koulujenkin ruokalistalla olleet lahnapuikot saivat kiitosta ympäristötekona. Kyseessä kun on "roskakalasta” valmistettu kouluruoka.

Moni kysyi, onko tämä oikeasti sitä samaa ruokaa, mitä oppilaillekin tarjotaan.

Sini Garam, ELO

Sini Garamin mukaan ruokaa maistelleet ihastelivat ruoka-annoksen maistuvuutta.

– Moni kysyi, onko tämä oikeasti sitä samaa ruokaa, mitä oppilaillekin tarjotaan.

Helsingin kouluissa on joka päivä kasvisruokavaihtoehto tarjolla. Paikalla olleet Helsingin kuvataidelukion oppilaat kertoivat, että kouluruokatoimikunnan kautta oppilaat pääsevät itse vaikuttamaan ruokalistoihin. Tämän ansiosta kuvataidelukiossa on tarjolla myös vegaaniruokaa.