1. yle.fi
  2. Uutiset

Jalankulkijat pujottelevat katutyömonttujen keskellä Oulun keskustassa – kuvat

Autoilijat ovat jo oppineet uudet liikennejärjestelyt Oulun keskustassa. Kävelijät ja pyöräilijät joutuvat pujottelemaan työmaalla koneiden ja monttujen keskellä.

Kotimaan uutiset
Kaivinkoneita, työmiehiä ja myllättyä maata Isokadulla, Oulun keskustassa.
Oulun keskustassa Isokatu on revitty auki Saaristonkadun ja Pakkahuoneenkadun väliseltä osuudelta.Pasi Punkari / Yle

Oulun keskustan myllääminen etenee. Isokatu on tällä hetkellä täysin työmaa-alueena Saaristonkadun ja Pakkahuoneenkadun väliseltä osuudelta. Alueella pyörii jatkuvasti pari kappaletta kaivinkoneita, rekkoja ja pienempää työmaaliikennettä.

Parhaillaan on menossa vesiputkien sekä tietoliikenne- ja sähköjohtojen siirtäminen pois kadun keskeltä. Työ liittyy Galleria- ja Hammar-kortteleille rakennettavan ajoliuskan valmistelutöihin.

Ajoliuska rakennetaan keskelle katua ja sen rakennustyöt alkavat marras-joulukuun aikana. Ajoliuska rakennetaan valmiiksi talven aikana.

Työt liittyvät Isokadun muuttamiseksi kävelykaduksi.

Autoilijat ovat oppineet järjestelyt

Oulun keskustassa autoilevat ovat jo oppineet, että työmaa-alueelle ei ole asiaa. Katuosuuden autoliikenne katkaistiin syyskuun lopulla. Kävelijät ja pyöräilijät saavat sen sijaan alueella liikkua, mutta haasteellista se on.

– Työmaalla on kaivantoja seinästä seinään. Liikkeet ovat kuitenkin koko ajan toiminnassa, joten kävelijöiden pitää päästä kulkemaan työmaa-alueelle. Aidoilla pyritään ohjaamaan ihmiset turvalliselle reitille, kertoo rakennuttajavalvoja Sauli Heikinheimo Oulun kaupungilta.

Näin pimeän aikaan kulkeminen katuosuudella on haasteellista myös siksi, että katuvalot on poistettu käytöstä. Sauli Heikinheimon mukaan vielä on pärjätty, mutta pohdinnassa on, tarvitaanko kadulle väliaikaista valaistusta.

Valmista ensi kesänä

Ensi kesän alussa Isokadulla aloitetaan varsinaisten pintarakenteiden rakentaminen. Pintamateriaali on sama kuin Rotuaarilla eli graniittilaatta.

– Puhtaanapito on vähän jokaisen vastuulla. Toki kaupunki pyrkii siivoamaan ja pitämään kunnossa, mutta jos kuntalaiset käyttäytyy kuin pellossa, niin minkäs teet, pohtii Sauli Heikinheimo.

Isokadun muu viimeistely on tarkoitus toteuttaa vuoden 2015 kesän ja syksyn aikana.

Lue seuraavaksi