Koripallojoukkueen luotsi: "Erinomaisen harvinaista laittaa valmentajaa kävelemään lankulle"

Joensuulainen koripallojoukkue Kataja Basket kärsii tappioputkesta. Joukkueenjohtaja kuitenkin rauhoittelee tilannetta. Tappiosta huolimatta Kataja ei suunnittele päävalmentajan vaihtamista.

urheilu
Teemu Rannikko heittää Kataja-Pyrintö finaalissa2014.JPG
Yle / Tapio Laakkonen

Katajan koripallojoukkueen fanit ovat viime vuosina tottuneet menestykseen. Nyt edessä on toisenlainen tilanne, sillä joukkue on hävinnyt kahdeksan edellistä ottelua.

Joukkueenjohtaja Jukka Törmälä rauhoittelee tilannetta ja sanoo, ettei paniikkiin ole syytä.

– Tällaista tämä urheilu on, joskus voitetaan kahdeksan ottelua peräkkäin, joskus hävitään.

Edellinen päävalmentaja Jukka Toijala luotsasi Katajaa menestyksekkäästi. Nyt joensuussa kannattajien keskuudessa liikkuu toiveita Toijalan paluusta seuraan. Törmälä kuitenkin kieltää, että nykyistä päävalmentajaa Pekka Salmista uhkaisi potkut.

Jos olisi muutama voitto välissä, kukaan ei kyselisi mitään aiheesta.

Jukka Törmälä

– On erinomaisen harvinaista laittaa valmentajaa kävelemään lankulle. Kausi on vielä alussa. Jos olisi muutama voitto välissä, kukaan ei kyseli mitään aiheesta.

Kataja pelaa tällä kaudella nuorella ja uusiutuneella joukkueella. Joukkueenjohtajan mukaan monet asiat ovat pienestä kiinni.

Turhautumista on kuitenkin ollut ilmassa muidenkin kuin fanien keskuudessa. Päävalmentaja Salminen vaikutti Karhuille hävityn ottelun jälkeen kireältä, kun hän vastasi lehdistön kysymyksiin.