Vaasan Meripelastusyhdistyksen valmiuskausi päättyi – tehtäviä ennätysmäärä

Vaasan Meripelastusyhdistyksen vilkas ja pitkä valmiuskausi päättyi keskiviikkona. Vapaaehtoisilla meripelastajilla oli tällä kaudella 46 tehtävää, mikä on yhdistykselle ennätyslukema.

liikenne
Vaasan Meripelastusyhdistyksen Wärtsilä Rescue-alus satamassa.
Merja Siirilä / Yle

Vaasan Meripelastusyhdistyksen valmiuskausi päättyi keskiviikkona ennätyslukemiin. Meripelastusyhdistyksen kausi oli vilkas, ja vapaaehtoisille meripelastajille kertyi huhtikuun ja marraskuun välisenä aikana 46 tehtävää, joka on kaikkien aikojen ennätys.

– Olen hyvin tyytyväinen tähän kauteen. Hyvä fiilis kaikkiaan, ja asiat, tekniikka ja miehistöryhmä toimivat hyvin. Tehtävien määrä vaihtelee vuosittain, syksy oli poikkeuksellisen vilkas meidän kannalta jostakin syystä, kertoo Vaasan Meripelastusyhdistyksen päällikkö Timo Nuotio.

Vapaaehtoisten meripelastajien kausi alkoi jo huhtikuussa, joten aloitus oli normaalia aikaisempi. Sen sijaan kauden loppuminen vasta marraskuussa ei ole poikkeavaa.

– Tämä on meille tyypillinen aika nostaa veneitä, mahdollista olisi vielä jatkaa mutta kalustoa ei ole suunniteltu pakkasille. Kun kaikki paikat ovat jäässä ja äärimmäisen liukkaita ponttooniveneessä, ei se ole itsellekään enää turvallista, Nuotio toteaa.

Pelastusveneille kertyi tuhansia merimaileja

Meripelastajan mieleen on jäänyt monia hetkiä kauden ajalta.

– Saimme tänä vuonna käyttöön pelastusalus Prohoc Rescuen, joten sen kastetilaisuus ja käyttöönotto on jäänyt mieleen oikein mukavana asiana. Tietyt tehtävät toki myös, Timo Nuotio kertoo.

Meripelastusyhdistyksellä on käytössään myös pelastusvene Wärtsilä Rescue, ja veneillä on Meripelastusseuran tiedotteen mukaan partioitu tällä kaudella yhteensä 4144 merimailia (7675 kilometriä).

Vaasan Meripelastusyhdistys on tehnyt yhteistyötä kaikkien merellä liikkuvien viranomaisten kanssa, ja tehtäviä on ollut henkeä uhkaavista pelastustehtävistä muihin hätä- ja ongelmatilanteisiin.