Seurakuntavaalien tulos muuttui Lapinlahdella ja Sonkajärvellä

Lapinlahdella jäi arpomatta valtuustopaikka, johon oli tarjolla kaksi saman äänimäärän saanutta ehdokasta. Sonkajärvellä oli jäänyt tarkastamatta seurakunnan väkiluku, mikä vaikutti seurakuntaneuvoston jäsenmäärään.

Kotimaa
Seurakuntavaalien vaalikone
Yle

Seurakuntavaalien tulos on muuttunut Lapinlahdella ja Sonkajärvellä.

Lapinlahdella kaksi ehdokasta sai saman äänimäärän, mutta heidän välillään ei tehty vaali-iltana arvontaa valtakunnallisessa laskentapalvelussa olleen järjestelmävirheen vuoksi. Järjestelmä jätti ilmoittamatta arvonnan tarpeellisuudesta ja asetti saman verran ääniä saaneet ehdokkaat ehdokasnumeron mukaiseen järjestykseen.

Vaalilautakunta teki arvonnan keskiviikkona, ja sen tuloksena Eero Lehtolan sijaan Ylä-Savon seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon nouseekin Esko Sorjonen.

Sonkajärvellä puolestaan oltiin valitsemassa 12-jäsenistä seurakuntaneuvostoa, mutta neuvoston oikea koko olikin kymmenen jäsentä.

Jäsenmäärä oli muuttunut edellisvaaleista, koska seurakunnan väkiluku oli laskenut alle 4000:n. Väkiluku oli kuitenkin jäänyt tarkistamatta. Sonkajärven vaalilautakunta on tarkistanut vaalin tuloksen tältä osin.