Erkka vaihtoi palkkatyön tatuoimiseen

Erkka Kaikkonen irtisanoutui vajaa vuosi sitten rakennusinsinöörin työstään. Nyt hän tekee tatuointeja harjoittelijana jyväskyläläisessä tatuointistudiossa ja yrittää kerryttää asiakaskuntaa. Ilman sitä omasta yrityksestä on turha haaveilla.

Kotimaa
Erkka Kaikkonen tatuoimassa.
Erkka Kaikkonen tatuoi rönttöstä ja kertoo, mikä sai jättämään palkkatyön. Kuvaus ja editointi: Isto Janhunen

Tatuointistudioiden määrä on kasvanut ja etenkin uuden tulokkaan on vaikea erottua joukosta. Jyväskyläläinen Erkka Kaikkonen uskoo, että se on mahdollista.

– Täytyy vain tehdä kovasti töitä, kehittyä ja olla koko ajan parempi, Kaikkonen miettii.

Kaikkonen tekee tällä hetkellä tatuointeja alan konkarin Antti Rossin opissa. Oman yrityksen perustamista hän ei pidä vielä ajankohtaisena. Ensin olisi saatava omaa nimeä esiin ja asiakaskuntaa – ja ennen kaikkea olisi osattava tatuoida.

– Homma pitäisi osata todella hyvin. Mielestäni sitten pitäisi pystyä tekemään minkälaista kuvaa tahansa, Kaikkonen toteaa.

Omia piirustustaitojaan Kaikkonen hioo paitsi tatuoimalla myös kansalaisopiston kursseilla. Asiakkaille hän tekee vain kuvia, jotka varmasti onnistuvat.

– Pitää tietää rajansa, että mitä pystyy tekemään ja sitten jos ei taidot riitä, niin sanoo suoraan ja ohjaa sitten jollekulle toiselle tekijälle.

Katso videolta, mikä saa vaihtamaan palkkatyön tatuointeihin.