Kaj Franck -muotoilupalkinto Harri Koskiselle

Kaj Franck -muotoilupalkinto on myönnetty muotoilija Harri Koskiselle. Hän saa kiitosta ajattomien ja klassisen kauniiden tuotteiden tekijänä.

Harri Koskinen. Kuva: Fiskars Home

Vuoden 2014 Kaj Franck -muotoilupalkinnon saajaksi on valittu muotoilija Harri Koskinen (s. 1970). Palkintosumma on 10 000 euroa.

Kaj Franck -palkinto on yksi Suomen merkittävimpiä muotoilupalkintoja.

Palkintojuryn mukaan Koskisen selkeä ja minimalistinen muotokieli jatkaa suomalaisen muotoilun perinteitä niitä samalla uudistaen. "Tuloksena on ajattomia ja klassisen kauniita tuotteita", perusteluissa todetaan.

Palkinnon saajan valitsivat Mikko Kalhama/Design Forum Finland, Pentti Kivinen/Suomen Messusäätiö, professori Heikki Orvola, Ulla Uimonen/Microsoft ja Jorma Lehtonen/Suomen Muotoilusäätiö.

Design Forum Finland on myöntänyt Kaj Franck -muotoilupalkinnon jo 23 kertaa. Se jaetaan vuosittain muotoilijalle tai työryhmälle, joka on uutta luovalla tavalla tehnyt sekä korkeatasoista teollista muotoilua että ainutlaatuisia töitä.

Näyttely Designmuseossa

Harri Koskinen on menestyneimpiä ja nimekkäimpiä suomalaisia nykymuotoilijoita. Hän on suunnitellut huonekaluja, taidelasia ja astioita. Yksi kuuluisimmista Koskisen esineistä on jääkuutiota muistuttava Block-valaisin.

Harri Koskinen valittiin Design Forum Finlandin Vuoden nuoreksi muotoilijaksi vuonna 2000. Lisäksi hän on saanut Pro Finlandia -mitalin ja Compasso d'Oro sekä Torsten ja Wanja Söderbergin palkinnot.

Koskinen on toiminut vuodesta 2012 lähtien Iittalan muotoilujohtajana.

Muotoilijan työtä esittelevä näyttely on Designmuseossa 14.11.2014–11.1.2015.